On aika kiriä kiinni muut Pohjoismaat

06.11.2023

EK:n Suomi-neito sisuuntuu -mainoskampanja käynnistyy 6.11.2023. Kampanjassa korostetaan, että meidän on syytä pysyä muiden, menestyvien Pohjoismaiden kyydissä.

Suomi on pudonnut talouskehityksessä Ruotsin, Norjan ja Tanskan kyydistä. Toisin kuin muissa Pohjoismaissa, Suomessa väestö ikääntyy kovalla vauhdilla ja työllisten määrä suhteessa työelämän ulkopuolella oleviin vähenee. Osaajapula vaivaa jo lähes kaikkia toimialoja. 

Olemme joutuneet ylläpitämään hyvinvointiamme kasvavassa määrin velkarahalla. Velkaa ei kuitenkaan voi kasvattaa loputtomiin ja Suomen verotuksen taso on jo kipurajalla. Ilman suunnanmuutosta Suomen julkinen talous on kriisiytymässä ja hyvinvoinniltamme uhkaa pudota pohja. Meille on kertynyt uudistusvelkaa. 

Nyt on aika pelastaa hyvinvointiyhteiskuntamme ja nostaa Suomi muiden Pohjoismaiden tasolle. Työllisyyttä on lisättävä, kannustinloukkuja purettava ja uusia osaaja löydettävä myös maan rajojen ulkopuolelta. Talous on saatava kestävään kasvuun, mitä nopeammin, sen parempi.  

EK:n Suomi-neito sisuuntuu -mainoskampanja käynnistyy maanantaina 6.11.2023. Kampanjassa Suomi-neito seikkailee eri vuosisadoilla ja huomaa olevansa aina askeleen perässä Ruotsia, Norjaa ja Tanskaa. Lopulta Suomi-neito sisuuntuu: hän oivaltaa, että hänellä on omiakin vahvuuksia, jotka pitää nyt osata nähdä ja hyödyntää.  

Mainonnan on toteuttanut Bob the Robot. Mainoskampanja käynnistyy ulko- ja printtimainonnalla ja täydentyy ensi viikosta alkaen televisio- ja elokuvamainonnalla.

Tutustu kampanjaan täällä