EK mukana järjestämässä uutta yhteiskunnallisen uudistamisen festivaalia Naantalissa

09.05.2018

Naantalissa järjestetään 12.-13.6.2018 ensimmäistä kertaa uudenlainen yhteiskunnan uudistamisen festivaali Naantali 24h, joka kokoaa yhteen laajan joukon vaikuttajia yhteiskunnan eri osa-alueilta. Tapahtuman järjestävät yhdessä Naantalin kaupunki, EK, SAK, Alma Talent ja Miltton. Tapahtuman kattoteemana on luottamuksen rakentaminen ja dialogin paluu.

Naantali 24h on yhteiskunnan uudistamisen festivaali, jossa ei ole lavoja, luentoja, titteleitä tai yleisöä – kaikki kutsutut ovat osallistujia ja tasa-arvoisia pääpuhujia. Tapahtuma kokoaa yhteen laajan joukon vaikuttajia taloudesta politiikkaan ja teknologiasta kulttuuriin missionaan määritellä Suomen suuret kysymykset uusiksi ja rakentaa avointa vuoropuhelua. Aikaa on 24 tuntia, jonka päätteeksi tulokset siirtyvät suoraan poliittisten päättäjien käsittelyyn.

Ensimmäisen Naantali 24h -festivaalin kutsuvat koolle Naantalin kaupunki, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK, Alma Talent ja Miltton.

”Halusimme kutsua koolle uudenlaisen yhteiskunnallisen keskustelun festivaalin, johon Naantali vetovoimaisena kesäkaupunkina avaa luontevat puitteet. Aurinkoinen saaristokaupunki tarjoaa yllätyksellisiä kohtaamispaikkoja, kuten yksityiskoteja, ateljeen, museon sekä ravintoloita vuorovaikutukselle ja uusille ajatuksille”, toteaa Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen.

”Suomen uudistaminen edellyttää luottamuksen vahvistamista, yhteistä visiota tulevaisuudesta ja kaikkien pitämistä mukana. Uskon, että tämä on mahdollista, jos vain lopetamme toistemme ohi puhumisen”, sanoo EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

”Suomalaisessa yhteiskunnassa on vahvistettava luottamusta. SAK on aina halunnut rakentaa suomalaista yhteiskuntaa sopimisen ja luottamuksen varassa. Naantali 24h tarjoaa tämän tavoitteen edistämiseen oivan mahdollisuuden”, toteaa SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

Festivaalin työpajoissa suomalaisen yhteiskunnan suuria kysymyksiä ja haasteita taklataan yllättävillä kokoonpanoilla. Käsiteltäviä kysymyksiä ovat muun muassa luottamuksen yhteiskunnan rakennuspalikat; osaamisen, työllisyyden ja elinkeinoelämän tulevaisuuden visio; Suomen rooli Euroopassa ja maailmassa; Suomen asema kestävässä kehityksessä ja ilmastonmuutoksen hillitsemisessä; suomalainen arki, tulevaisuuden elämänlaatu ja sen oikeat mittarit.

Työpajojen jälkeisenä aamuna keskustelun anti viedään suoraan poliittisten päättäjien kommentoitavaksi. Keskustelua on myös mahdollista seurata suorana lähetyksenä verkossa.  Päättäjäpaneeliin osallistuvat eduskuntapuolueiden edustajina Katri Kulmuni, Sanni Grahn-Laasonen, Simon Elo, Antti Rinne, Touko Aalto, Li Andersson, Laura Huhtasaari, Anna-Maja Henriksson ja Sari Essayah.

”Toimimme kestävän kasvun puolesta, niin yksilön, yritysten kuin yhteiskunnankin osalta. Olemme innoissamme, kun saamme olla tässä porukassa mukana ideoimassa Suomea seuraavalle tasolle. Osana kokonaisuutta tulemme välittämään Naantali 24h:n tapahtumat ja tunnelmat päättäjäpaneeleineen kattavasti kaikille suomalaisille”, toteaa Alma Talentin toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuori.

”Yritysten on otettava toimintansa yhteiskunnalliset vaikutukset huomioon kokonaisvaltaisesti. Tehtävänämme on auttaa suomalaisia ja pohjoismaisia yrityksiä vaikuttamaan ympäröivään yhteiskuntaan ja antaa yhteiskunnan vastavuoroisesti vaikuttaa heihin. Siksi meille on tärkeää olla mukana kehittämässä erilaisia yhteiskunnallista keskustelua edistäviä alustoja, joista Naantali 24h on erinomainen esimerkki”, toteaa Miltton Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Myllys.

Lisätietoja:
Jenni Järvelä, viestintäjohtaja, EK, p. 040 556 7156
Jukka-Pekka Myllys, toimitusjohtaja, Miltton Oy, p. 045 673 3056