EK olisi ollut valmis sopimaan työuria pidentävistä esityksistä

13.02.2013

Elinkeinoelämän keskusliitto EK olisi ollut valmis sopimaan palkansaajakeskusjärjestöjen kanssa työurien pidentämisestä. EK:n listalla oli muun muassa vanhuuseläkeiän nosto, työttömyysturvan enimmäiskeston lyhentäminen, työajan pidentäminen, nuorten työllistäminen ja osatyökykyisten työssä jatkamisen tukeminen. Näiden toimien on osoitettu pidentävän työuria merkittävästi.

– Valitettavasti neuvottelut kariutuivat. Tästä seuraa ilmeisesti se, että maan hallitus joutuu tekemään lähiviikkoina hyvinkin suuria menoleikkauksia ja veronkorotuksia, jotka vaikeuttavat merkittävästi kansalaisten elämää ja heikentävät yritysten työllistämismahdollisuuksia, toteaa EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Työuria pidentäviä konkreettisia toimia on joka tapauksessa lähiaikoina saatava aikaan. Hyvinvoinnin turvaaminen ei onnistu, ellei työn määrää kyetä lisäämään.

– Työurien pidentäminen on tärkeä tavoite ja välttämättömyys. Mitä pidemmälle väistämättömiä toimia lykätään, sitä jyrkempiä muutoksia joudutaan tekemään, korostaa Häkämies.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Jyri Häkämies puh. 09 4202 2400