EK:n tuleva puheenjohtaja Mattila: Suomella menee hyvin, jos suomalaiset yritykset menestyvät

29.11.2016

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n puheenjohtajana ensi vuoden alussa aloittava Veli-Matti Mattila korostaa, että on tärkeää parantaa suomalaisten yritysten kilpailukykyä.

– Suomella ja suomalaisilla menee hyvin, jos suomalaiset yritykset ovat kilpailukykyisiä. Menestyvät yritykset luovat työpaikkoja sekä vero- ja vientituloja. EK:n ensisijainen tehtävä onkin parantaa yritysten toimintaympäristöä.

– Yritysten kilpailukyky perustuu useisiin asioihin. Yhtenä komponenttina kilpailukyvyn parantamista on siirtyminen työmarkkinasopimuksissa nopeammin yrityskohtaisiin ratkaisuihin.

Mattila painottaa EK:n syksyn aikana hiotun uuden strategian merkitystä. EK:n visiona on nostaa Suomi yritysten toimintaympäristönä muiden Pohjoismaiden tasolle.

– Tavoite on korkealla, mutta samalla se kertoo nykytilanteesta: toimintaedellytykset eivät ole tällä hetkellä Suomessa parhaat mahdolliset.

Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan Mattilan näkemyksen mukaan saumatonta yhteistyötä EK:n sisällä.

– Kilpailijamaat eivät odota Suomea, vaan kehittävät jatkuvasti omia kilpailuedellytyksiään. On tärkeää, että EK tekee seurantaa siitä, miten kilpailuedellytyksemme vertautuvat kansainvälisesti.

Mattila korostaa myös pienten ja keskisuurten yritysten sekä digitalisaation roolia.

– PK-yritykset ovat merkittävässä roolissa innovaatioiden syntymisessä. Siksi on yhä tärkeämpää, että EK huomioi tämän sektorin toimintaedellytykset.

– Yhtä tärkeätä on kannustaa yrityksiä ja koko yhteiskuntaa nopeuttamaan uuden teknologian ja digitalisaation hyödyntämistä ja luoda näin kilpailuetua, arvioi Mattila.


Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Jenni Järvelä, p. 0405567156, jenni.jarvela@ek.fi