EK käynnistää yt-neuvottelut

03.10.2016

Elinkeinoelämän keskusliitto uudisti strategiansa. EK:n työmarkkinarooli muuttuu ja myös työnjakoa jäsenliittojen kanssa on uudistettu. Tämän vuoksi EK käynnistää yt-neuvottelut enintään 30 henkilön vähentämiseksi. Neuvottelut koskevat kaikkia toimintoja ja ne alkavat 11. lokakuuta. 

EK:n toimintatapaa on uuden strategian myötä uudistettu tukemaan Suomen uudistumista ja kasvua. Tavoitteena on nostaa Suomi yritysten toimintaympäristönä muiden Pohjoismaiden joukkoon.

– Jatkossa asioita valmistellaan tiiviimmin yhdessä jäsenliittojen kanssa. Tämä lisää vuorovaikutusta myös jäsenliittojen kesken ja luo aiempaa paremmat edellytykset elinkeinoelämän yhteiselle äänelle, arvioi Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Sääntömuutos mahdollistaa vahvemman vaikuttamisen muilla ydinosaamisalueilla. EK:n uudessa organisaatiossa on kuusi vastuualuetta: talouspolitiikka, yrittäjyys- ja elinkeinopolitiikka (sisältää myös koulutuksen ja tutkimuksen, kestävän liiketoiminnan ja pk-yritykset), työelämä, EU- ja kauppapolitiikka, lainsäädäntö ja hallinto sekä viestintä.

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Jenni Järvelä
p.040 556 7156
jenni.jarvela@ek.fi