Elinkeinoelämä maan hallituksen päätöksestä: Lähi- ja etätyötä voidaan tehdä joustavasti rinnakkain

14.08.2020

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n mukaan maan hallituksen eilinen päätös mahdollistaa lähi- ja etätyön tekemisen joustavasti rinnakkain. Niin sanottu hybridimuotoinen työnteko parantaa yritysten tehokkuutta ja toimeliaisuutta.

– Lähi- ja etätyön yhdistäminen kunkin yrityksen tarpeita vastaavalla tavalla on osa tämän vuosikymmenen työelämän muutosta. Kyseessä ei ole ”joko tai”- vaan ”sekä että”-tilanne. Koronakriisi on opettanut meille eri työmuotojen yhdistämistä ja haluamme kehittää sitä jatkossakin, sanoo Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Hallituksen suosituksessa todetaan, että ”korostuneiden hygienia- ja etäisyysvaatimusten sekä lähi- ja etätyön vuorottelun ohella on huomioitava esimerkiksi työaikaan ja ergonomiaan liittyvät kuormitustekijät sekä fyysisen ja psyykkisen palautumisen kannalta työn tauottaminen.”

Häkämiehen mukaan yritykset ovat ottaneet turvallisuus- ja työhyvinvointiasiat tosissaan.

– Tiedossamme ei ole juurikaan työperäisiä tartuntoja keväältä, joten jo se osoittaa, että yritykset ovat hoitaneet turvallisuusasiat kiitettävästi. Omasta henkilöstöstä huolehtiminen on yrityksille erittäin tärkeä asia. Työpaikoilla tehdään päivittäin töitä sen eteen, että myös lähityön tekeminen turvallisesti on mahdollista, sanoo Häkämies.

Lisätiedot:
Jyri Häkämiehen haastattelupyynnöt viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Mari Haaviston kautta, p. 050 395 6135