Elinkeinoelämä: Ukrainaa ei saa unohtaa!

24.08.2022

Suomi ja Eurooppa eivät saa turtua Ukrainan hätään, vetoaa EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies. EK tekee Ukrainan kansallispäivänä 24.8. Kirkon Ulkomaanavulle 20 000 euron lahjoituksen Ukrainan tukemiseen, kuten tekee myös SAK.

Venäjän brutaali hyökkäyssota on jatkunut jo kuusi kuukautta. Humanitäärisen tuen tarve on mittaamaton.

”Lännen huomio ei saa herpaantua. On tärkeää, että myös Suomessa päättäjät, yritykset, järjestöt ja kansalaiset tunnistavat kaikki keinot, joilla ne voivat tukea Euroopan vapauden puolesta taistelevaa Ukrainaa”, kannustaa Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Suomalainen elinkeinoelämä on johdonmukaisesti tuominnut Venäjän sotatoimet niiden alusta alkaen. Samoin yritykset ovat olleet vahvasti EU:n pakoterintamassa ja hyväksyneet pakotteiden ankaratkin taloudelliset vaikutukset. EK vaikuttaa myös kattojärjestömme BusinessEuropen kautta niin EU:hun kuin sisarjärjestöihimme, jotta rivit säilyisivät Venäjä-kysymyksessä yhtenäisinä.

EK lahjoittaa 20 000 euroa Kirkon Ulkomaanavulle käytettäväksi Ukrainan humanitääriseen apuun. Myös SAK tekee samansuuruisen lahjoituksen Ukrainan hyväksi.

Myös symboliikalla on merkitystä, Häkämies muistuttaa:

”On tärkeää, että Ukraina näkyy katukuvassa ja arjessa. Sinikeltaiset liput Palacen katolla kertovat tuestamme Ukrainalle.”

Elinkeinoelämällä tulee myös olemaan tärkeä rooli Ukrainan auttamisessa, kun maan jälleenrakennus aikanaan ajankohtaistuu.

”Jälleenrakennus tulee olemaan massiivinen voimainponnistus, jonka suunnittelu on aloitettava hyvissä ajoin. Olemme saaneet Ukrainan edustajilta jo ensimmäisiä toiveita siitä, millaista apua maa siinä vaiheessa tulee Suomelta odottamaan.”