Jyri Häkämies: Tampereen, Turun ja Helsingin junayhteyksiin tulee panostaa

Tunnin junayhteydet Tampereen, Turun ja Helsingin välillä ovat yksi merkittävistä hankkeista, joita tulisi edistää seuraavalla hallituskaudella, arvioi EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Kaupunkien ja järjestöjen tänään julkistama raportti (”Raideliikenne mahdollistaa”) antaa hyvän kokonaiskuvan Tampereen, Turun ja Helsingin seutujen kasvunäkymistä ja raideliikenteen mahdollisuuksista.

”Sujuvat ja nopeat liikenneyhteydet ovat  välttämättömyys Suomen kasvu- ja kaupungistumiskehitykselle. Julkiseen liikenteeseen panostamalla pystytään laajentamaan työssäkäyntialuetta, mikä auttaa osaltaan ratkaisemaan yritysten henkilöstöpulaa ja parantamaan työllisyyttä. Raideliikenne on tärkeää myös päästöjen vähentämisen näkökulmasta, kun Suomi etenee kohti hiilineutraalia liikennettä”, korostaa Häkämies.

EK korostaa myös liikenteen digitalisaation merkitystä. Datan parempi hyödyntäminen on välttämätöntä, jotta liikenne olisi sujuvampaa, palvelu parempaa ja päästöt vähenisivät. Tiedot sujuvista reiteistä, matka-ajoista, vaihtoehdoista, päästöistä ja kustannuksista tulisi olla tarjolla kaikkiin päätelaitteisiin ja kaikkiin kulkuvälineisiin.

Tutustu kaupunkien ja järjestöjen tiedotteeseen ja Raideliikenne mahdollistaa –raporttiin.