Mari Haavisto EK:n viestintä- ja vastuullisuusjohtajaksi, Taina Susiluoto Osaaminen ja digi -vastuualueen vetäjäksi

12.11.2019

VTM Mari Haavisto on valittu Elinkeinoelämän keskusliiton viestintä- ja vastuullisuusjohtajaksi. Hän vastaa EK:n viestinnän vastuualueen johtamisesta sekä brändin ja vastuullisuustyön kehittämisestä. Haavisto on tehnyt uran eri medioissa, viimeksi MTV:ssä, jossa hän työskenteli pitkään SuomiAreenan vastaavana tuottajana ja politiikan toimittajana. Haavisto ottaa tehtävän vastaan 1.3.2020. Vuoden alusta alkaen helmikuun loppuun oto. viestintäjohtajana toimii toimitusjohtaja Jyri Häkämies tukenaan viestintäpäällikkö Vesa Perälampi.

– Olen hyvin tyytyväinen, että EK saa Mari Haaviston kaltaisen rautaisen media-alan ammattilaisen viestintäjohtajakseen. Hänen vastuulleen tulee myös EK:n vastuullisuustyön kehittäminen, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoo.

Haaviston mukaan EK on näköalapaikka suomalaiseen yhteiskuntaan.

– On hienoa päästä vaikuttamaan suomalaisten yritysten toimintaympäristöön. Odotan innolla, miten voimme yhdessä kehittää elinkeinoelämää ympäristön sekä taloudellisen ja sosiaalisen vastuullisuuden näkökulmasta, Haavisto sanoo.

Taina Susiluoto johtamaan Osaaminen ja digi -vastuualuetta

EK perustaa uuden Osaaminen ja digi -vastuualueen, jonka vetäjäksi on valittu Taina Susiluoto. Vastuualueelle siirtyy EK:n koulutuksen, digitaalisuuden sekä maahanmuuton asiantuntijoita. Susiluodon vastuulla on parantaa toimia, joilla yritysten työvoimapulaan löydetään ratkaisuja koulutuksen, työperäisen maahanmuuton ja opiskelumuuton avulla. Myös korkeakoulutus, innovaatiotoiminta sekä digikehitys kuuluvat Susiluodon vastuulle. Susiluoto on aiemmin toiminut EK:n edunvalvonnan johtajana.

– Osaavan työvoiman saatavuuden parantaminen yrityksille ja tulevan kehityksen varmistaminen innovaatiotoiminnan avulla ovat ratkaisevia Suomen tulevaisuudelle. Viestit yrityksiltä velvoittavat meitä panostamaan tähän alueeseen entistä enemmän, toimitusjohtaja Häkämies sanoo.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Jyri Häkämies, jyri.hakamies@ek.fi