Taneli Lahti valittu EK:n Brysselin toimiston johtoon

05.08.2016

Taloustieteiden tohtori Taneli Lahti on valittu Elinkeinoelämän keskusliiton EU-edunvalvonnan ja Brysselin toimiston johtajaksi. Hän aloittaa EK:ssa lokakuussa ja Brysselin toimiston johdossa vuoden 2017 alusta lähtien.

Taneli Lahti on toiminut useissa eri tehtävissä Euroopan komissiossa yli kymmenen vuoden ajan. Edellisessä tehtävässään hän työskenteli taloudesta vastaavan varapuheenjohtajan Valdis Dombrovskisin kabinettipäällikkönä.

Aiemmin Lahti oli komissaari Jyrki Kataisen kabinettipäällikkönä sekä komissaari Olli Rehnin kabinetin jäsenenä vuosina 2009–2014. Hän on hoitanut myös Euroopan komission Venäjän suhteita 2004–2009 sekä työskennellyt Suomen ulkoministeriössä 1997–2004.

Eurooppa on keskellä myllerrystä, jollaista ei ole nähty sitten kylmän sodan päättymisen. Lahti uskoo, että Elinkeinoelämän keskusliitto voi vaikuttaa siihen, millaiseksi Eurooppa lähivuosina muuttuu.

–Suomen elinkeinoelämä on kautta historian vaikuttanut siihen, mihin Suomi Euroopassa asettuu. Haluan olla mukana huolehtimassa, että Suomessa ja Euroopassa tehtävät lähitulevaisuuden valinnat ovat elinkeinoelämälle edullisia. Siitä hyötyvät kaikki.

Lahti näkee, että tällä hetkellä EU:n tärkein tehtävä on selkeyttää Euroopan tulevaisuuden näkymä.

–Euroopan sisämarkkinoiden turvaaminen ja parantaminen on välttämätöntä. Niistä on kiinni kaikkien eurooppalaisten hyvinvointi. Meidän tulee myös huolehtia, että EU pysyy yhtenäisenä. Yhtenäinen EU voi vaikuttaa maailmankaupan ehtoihin ja talouskehitykseen yhdessä muiden suurvaltojen kanssa. Hajanaisena ryhmänä EU-jäsenmaista tulee vain sopeutujia.

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies on tyytyväinen, että EK saa Brysselin toimiston johtajaksi Taneli Lahden veroisen vaikuttajan.

–EU ja sen sisämarkkinat ovat suomalaisille yrityksille tärkeä toimintaympäristö. Viime aikojen kehitys osoittaa, etteivät EU-maat ole onnistuneet luomaan kasvua ja työllisyyttä tukevaa talousaluetta. Siksi EU-edunvalvonta on entistä tärkeämpää, ja EK haluaa olla vaikuttamassa tulevaan kehitykseen.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Jyri Häkämies, EK, p. 09 4202 2400

Viestintäjohtaja Jenni Järvelä, p. 040 556 7156 (haastattelu- ja kuvapyynnöt)