Timo Vuori valittu EK:n kauppapoli­tiikan johtajaksi

17.06.2021

Timo Vuori on valittu Elinkeinoelämän keskusliiton uudeksi kauppapolitiikan johtajaksi. Tällä hetkellä Vuori työskentelee maajohtajana Kansainvälisen kauppakamarin ICC Suomen toimistossa ja Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtajana.

Aiemmin Timo Vuori on työskennellyt muun muassa Euroopan komissiossa sisämarkkina-asioissa. Vuori on koulutukseltaan kansainväliseen ja EU-oikeuteen erikoistunut juristi, oikeustieteen kandidaatti.

”Timo Vuori on tunnettu ja tunnustettu kansainvälisen kaupan osaaja ja yritysten viennin edistäjä. Suomalaisilla yrityksillä on nyt iskun paikka hyödyntää käynnistynyt kasvu. Timo on erinomainen vahvistus EK:n joukkueeseen”, toteaa EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

”Suurvaltasuhteet ja massiiviset elvytystoimet leimaavat markkinoita, joten kauppapolitiikan ja vienninedistämisen merkitys korostuu. Onkin ilo jatkaa työtä Suomen talouden ja yritysten eteen EK:n vahvassa ja osaavassa organisaatiossa Helsingin ja Brysselin tiimien kanssa sekä kehittää yhteistyötä työnantajayritysten ja -yrittäjien kanssa. Nyt on momentum vaikuttaa voimallisesti Suomen vientiponnisteluiden puolesta niin kansallisella kuin EU-tasolla”, toteaa Timo Vuori.

Timo Vuori aloittaa tehtävässään viimeistään 1.9.2021.