BusinessEurope ehdottaa teollisuussopimusta EU:lle

20.05.2013

Elinkeinoelämän eurooppalainen kattojärjestö BusinessEurope ehdottaa EU:lle yhteistä teollisuussopimusta vakaus- ja kasvusopimuksen sekä finanssisopimuksen jatkoksi. Euroopassa tarvitaan nyt vahvaa sitoutumista teollisuuden kilpailukyvyn parantamiseen.

Ehdotus teollisuussopimuksesta tehtiin European Business Summitissa Brysselissä. Järjestö vetosi kaikkiin komissaareihin, neuvostoon ja Euroopan parlamenttiin.

Viisi suositusta komissiolle, neuvostolle ja Euroopan parlamentille

Yhdestoista European Business Summit keskittyi eurooppalaisen teollisuuden ja siihen liittyvien palvelujen tulevaisuuteen. Viesti 2 000 osallistujan tapahtumassa oli selvä: vahva teollinen pohja on merkittävä Euroopan tulevaisuudelle ja teollinen tuotanto pitää saada nousuun.

Tilaisuuden järjestäjä BusinessEurope vetosi kaikkiin komissaareihin, neuvostoon ja Euroopan parlamenttiin, jotta ne sitoutuisivat tähän tavoitteeseen. Järjestö muistutti, ettei teollisen kilpailukyvyn vahvistamiseksi löydy mitään yksittäistä keinoa, vaan toimia tarvitaan laajalla rintamalla.

Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barrosolle luovutettu ehdotus teollisuussopimukseksi sisälsi viisi suositusta:

  1. Energiapolitiikkaa ei voida jatkaa nykyiseen tapaan
  2. Tarvitaan avoimet globaalit markkinat
  3. Tuleva teollinen kasvu edellyttää riittävää rahoitusta
  4. Raaka-aineiden tarjonta kilpailukykyiseen hintaan on varmistettava
  5. Osaaminen on muutettava työllisyydeksi

Barroso totesi omassa puheenvuorossaan, että hän voi yhtyä elinkeinoelämän suosituksiin. Reaalitalouden kriisi jatkuu Euroopassa, vaikka euron olemassaolon kriisi on ohi. Tyytyväisyyteen ei silti ole aihetta. Barroso myönsi kriisien osoittaneen myös, että EU:n valmistelu- ja päätöksentekoprosessit kestävät joskus liian kauan.

Lisätietoja:
EK:n Brysselin toimiston päällikkö Janica Ylikarjula
phone. +32 (0) 499 73 23 17
firstname.surname@ek.fi