Daniel Ward, Eurokangas: Koronapäätöksen-teossa kuultava myös talousviisaita

22.03.2020

Toivon päättäjille kykyä katsoa Suomen kokonaisetua ja isoa kuvaa, kun tehdään koronakriisiä koskevia vaikeita valintoja, arvioi Eurokankaan yrittäjä Daniel Ward.  

”Päätöksiä on tehtävä terveys edellä, mutta tässäkin on monta puolta. Mitä inhimillisiä, taloudellisia ja kansanterveydellisiä vaikutuksia on sillä, että Suomi laitetaan kiinni? Kun talouden pyörät pysäytetään, niin millä rahoitamme ihmisten hoidon ja sote-menot vuoden päästä? Vaikutusketjut ovat monisyisiä ja pitkiä. On tärkeää, että poliitikot, viranomaiset ja talousviisaat puntaroivat ratkaisuja yhdessä ja tekevät kokonaisvaltaisesti ja kauaskantoisesti perustellut päätökset siltä pohjalta.

EK:n pk-yrittäjät ovat pitkään puhuneet ketteryydestä ja reagointijoustavuudesta, jota yritystoiminnan sääntelyssä ja lainsäädännössä tarvittaisiin. Nyt tämä viesti on ajankohtaisempi kuin koskaan. Kun esimerkiksi lomautuksia koskevia joustomahdollisuuksia parannetaan poikkeusolosuhteiden ajaksi, vähentää se yritysten painetta reagoida ennenaikaisesti ja “varmuuden vuoksi”.

Siltä osin kuin oma elämäntilanne sallii, niin kannustan kaikkia osoittamaan tukeaan kotimaiselle yrittäjälle. Kulutuspäätökset voivat olla näinä aikoina arvokkaita isänmaallisia tekoja!

EK:n esittämät elvytystoimet kuulostavat hyviltä. Totta kai näissä oloissa pitää yrityskenttää tukea. Tärkeää toki on se, että tuki kohdentuu elinkelpoisille yrityksille, eikä vääristä kilpailua.”

Jatketaan keskustelua myös Twitterissä #EKyritystenäänenä