EK ja Kasvuryhmä – uudistetaan yhdessä Suomi kasvuun

08.10.2019

Pk-sektorin kasvuhakuiset työllistäjät ovat EK:n toiminnan ytimessä. Siksi ”törkeää kasvua” hakeva Kasvuryhmä on meille mitä luontevin yhteistyökumppani, kertoo EK:n pk-johtaja Jouni Hakala. Tuoreessa julkaisussa kuullaan yhteisten jäsenyritysten puheenvuoroja.

Suomessa ollaan laajasti yksimielisiä tarpeesta nostaa työllisyysastetta ja kiriä sitä lähemmäksi pohjoismaista tasoa. Harvemmin puhutaan siitä, että tavoite voi toteutua vain työllistävien yritysten kautta, muistuttaa Jouni Hakala.

”Kasvu vaatii tekijänsä ja siksi kasvuhakuiset yrittäjät ovat suomalaisen yhteiskunnan elinehto.”

Keskisuurilla yrityksillä on merkittävä rooli suomalaisessa yhteiskunnassa kasvun moottorina ja työllistäjänä, muistuttaa Kasvuryhmän COO Elina Mauno.

Kasvuryhmä ja EK ovat yhteisellä asialla – kumpikin jakaa tavoitteen kiihdyttää suomalaisten yritysten kestävää kasvua ja uudistumista, ja sitä kautta vahvistaa suomalaisen yhteiskunnan kilpailukykyä ja hyvinvointia.

Siksi osapuolet ovat tänään julkaisseet kirjasen, jossa yhteiset jäsenyritykset jakavat kokemuksiaan kasvusta. Äänessä ovat Jere Räisänen (Elcoline Group), Timo Keski-Kasari (Juustoportti), Jussi Hurskainen (Valamis Group) ja Charlotta Björnberg-Paul (Saxo).

Haluamme yhdessä tuoda esiin innostavia kasvutarinoita eri puolilta Suomea, kertoo Elina Mauno.

”Näillä rohkeilla yrittäjillä on erilaiset kasvun polut, mutta kaikkia yhdistää kasvun nälkä ja kunnianhimoinen uudistumisen ote.”

Kipinää kasvuun – tarinoita kasvusta

Vuonna 2015 perustettu Kasvuryhmä on noin 200 suomalaisen kasvukapteenin yhteisö. Sen tarkoituksena on kiihdyttää scaleup-yritysten kestävää kasvua ja uudistumista. Tähtäimessä on luoda yhteensä 15 miljardia euroa lisää liikevaihtoa vuoden 2023 loppuun mennessä. Toiminta perustuu johtajien väliseen vertaissparraukseen ja kokemusten jakamiseen.