EK ja Rekrytori perustavat Nuorille töitä! -pop up -kahviloita

29.09.2015

Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Pirkanmaan suurin rekrytointi- ja koulutustapahtuma Rekrytori kitkevät nuorisotyöttömyyttä rekrytapahtumiin perustettavalla pop up -kahvilalla.

– Nuorille töitä! -kahvila on jatkoa viime keväänä startanneelle ”Palkkaa nuori – pelastetaan Suomi” -kampanjallemme, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoo.

EK:n hallituksen puheenjohtaja Matti Alahuhta on vedonnut henkilökohtaisesti kaikkiin suomalaisiin työnantajiin, että nämä tarjoaisivat mahdollisuuksiensa mukaan nuorille työ-, harjoittelu- tai oppisopimuspaikkoja.

– Erityisesti oppisopimus on Suomessa harmillisen alikäytetty koulutus- ja työllistymismuoto juuri nuorten keskuudessa. Haluamme levittää tietoa sekä nuorille että työnantajille erilaisista joustavista mahdollisuuksista työllistää ja työllistyä, Häkämies toteaa.

Pop up -kahvila auttaa uudella tavalla nuoret ja yritykset löytämään toisensa. Syrjäytynyt nuori maksaa laskutavasta riippuen yhteiskunnalle 50 000–100 000 euroa vuodessa. Nuoren kannalta työn ja koulun väliin putoaminen merkitsee elämänpiirin kaventumista ja näköalattomuutta.

– Pelkästään Pirkanmaalla on tällä hetkellä yli 6 000 alle 25-vuotiasta nuorta työttömänä, ynnää Rekrytorin tuottaja Mikko Honkala.

Ensimmäisen kerran Nuorille töitä! -pop up -kahvila perustetaan Tampereen Tullintorin Rekrytorille Arnold’s-kahvilan yhteyteen 30. syyskuuta. Kahvila tarjoaa tietoa esimerkiksi oppisopimuksesta ja yrittäjyyden vaihtoehdoista.

Kahvilan tuntumaan kootaan yritysten ja yhteisöjen palveluja ja Rekrytorin erikoisuus, CV-videobaari, jossa työnhakijat voivat tuottaa maksutta esittelyvideoita työnhaun tueksi.

Ennakkoluuloton yhteistyö jatkuu ensi talven Rekrytorilla Tampereen messukeskuksessa. Tapahtuman tulee avaamaan elinkeinoministeri Olli Rehn.

EK on ottanut vetovastuun Nuorille töitä! -kampanjasta. Kampanja auttaa alle 30-vuotiaiden nuorten työllistämisessä sekä nuorisotakuun lupausten lunastamisessa.

Työnantajalle sivusto www.nuorilletoita.fi tarjoaa kanavan ilmoittaa avoimia työ- ja oppisopimuspaikkoja nuorille ja tietoa esimerkiksi palkkatuesta. Nuorelle työnhakijalle sivusto tarjoaa mahdollisuuden etsiä ja löytää työ- tai oppisopimuspaikka.

Rekrytori® kokoaa vuosittain yhteen noin 9 000 työ- ja opiskelupaikan hakijaa, 4 000 työpaikkaa ja noin 160 yritystä, yhteisöä ja oppilaitosta. Kävijäkyselyn mukaan joka viides työnhakija on saanut jo tapahtumapäivänä kutsun työhaastatteluun.

Seuraavat Rekrytorit järjestetään
• ke 30.9.2015 klo 11–17 Tampere, Tullintorin kauppakeskus
• ke 10.2.2016 klo 9–16 Tampereen messukeskus, E-halli (Rekrytori–Koulutori)

Lisätietoja:
• Asiantuntija Heidi Marttila, EK, puh. 040 643 4355
• Rekrytorin tuottaja Mikko Honkala, puh. 040 522 7306

www.ek.fi
www.rekrytori.fi