Yritysten kustannustuesta esitys – kehittämisavustuksien haut suljetaan 8.6.2020

02.06.2020

EK:n jäsenkyselyt ovat viime viikkoina nostaneet avaintavoitteeksi suorien tukien saamisen koronan vuoksi kärsimään joutuneille yrityksille. Tähän on hyvä syy: kolmannes yrityksistä arvioi toukokuussa liikevaihtonsa laskevan yli puolella. 

Hallitus on viime viikkoina valmistellut uutta tukimuotoa, kustannustukea. Eilen työ- ja elinkeinoministeriö kertoi tiedotteessaan esityksen uudesta kustannustuesta olevan tulossa eduskuntaan myöhemmin tällä viikolla. Vaikka osa kustannustuen yksityiskohdista on edelleen auki, edistyminen tuen valmistelussa on tervetullutta! Jos kustannustuki hyväksytään eduskuntakäsittelyssä, EK viestii haun alkamisesta kanavissaan.

Kehittämistukien haut suljetaan 8.6.

Samassa yhteydessä kerrottiin, että Business Finlandin ja ELY-keskusten kautta tapahtuvien ja koronatilanteeseen liittyvien kehittämisavustuksien haku suljetaan ensi maanantaina 8.6.2020 klo 16.15, mikä on viimeinen hakemuksen jättöaika. Tämä päivämäärä on nyt hyvä tiedostaa yrityksissä ja jättää hakemus määräaikaan mennessä, mikäli on tarvetta näihin kehittämisavustuksiin. Tämän jälkeen Business Finlandin ja ELY-keskusten muut normaalit rahoitusvälineet ovat käytössä.