EK kan­nus­taa yri­tyk­siä: Ota lap­si mu­kaan töi­hin 23.11.

04.11.2018

Marraskuun 23. päivänä vietetään kolmatta kertaa Suomen kansallista Lapsi mukaan töihin -päivää. Myös EK on mukana perhe- ja työelämää yhdistävässä kampanjassa.

Kannustamme yritykset mukaan viettämään Lapsi mukaan töihin -päivää, jos se vaan niiden toimintaan soveltuu. Osallistumme myös itse ja järjestämme EK:n työtehtäviä avartavaa ohjelmaa henkilöstömme eri ikäisille lapsille parin tunnin ajan.

Arkinen aikuisten työpäivä on lapselle elämys. Moni lapsi ei välttämättä tiedä, mitä oma vanhempi tekee työkseen. Lasten on tärkeää päästä näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työn teko on. Myös isovanhempi, kummi tai muu lapselle läheinen aikuinen voi ottaa lapsen mukaan omalle työpaikalleen. Näin myös ne  lapset, joiden vanhempien työhön vierailu ei sovellu, pääsevät mukaan.

Tarkoituksena ei ole teettää lapsilla töitä, vaan lähinnä tutustuttaa heidät aikuisten arkeen. Myöskään koko päivää työpaikalla ei tarvitse viettää, vaan muutama tunti riittää hyvin.

Mallia Lapsi mukaan töihin -päivään on otettu vastaavista kansallisista päivistä, joita on vietetty jo vuosia esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa.

Päivän pääjärjestäjinä ovat Lapsiasiavaltuutettu, Lastensuojelun Keskusliitto ja TEM, yhteistyökumppaneina EK, Akava, STTK ja SAK.

Sovi lapsen tulosta työpaikallasi etukäteen. Tärkeää on myös poissaolopyyntö koulun käytäntöjen mukaisesti.

Ilmoita oma työpaikkasi mukaan päivän viettoon ja haasta myös muut tekemään samoin osoitteessa www.lapsimukaantoihin.fi.

Samalla sivustolla voit myös  tutustua edellisvuosien kokemuksiin ja hakea inspiraatiota oman ohjelman järjestämiseen.