EK kannustaa yrityksiä: Lapset mukaan töihin 24.11.2023

10.10.2023

Perjantaina 24.11.2023 on lasten vuoro tutustua työpaikkoihin, kun vietetään kansallista Lapsi mukaan töihin -päivää. Myös EK on mukana perhe- ja työelämää yhdistävässä kampanjassa.

Kannustamme yritykset mukaan viettämään Lapset mukaan töihin -päivää, jos se vaan yrityksen toimintaan soveltuu. Järjestämme myös EK:ssa toimintaamme esittelevää ohjelmaa henkilöstömme eri ikäisille lapsille parin tunnin ajan.

Arkinen aikuisten työpäivä on lapselle elämys. Moni lapsi ei välttämättä tiedä, mitä oma vanhempi tekee työkseen. Lasten on tärkeää päästä näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työnteko on. Myös isovanhempi, kummi tai muu lapselle läheinen aikuinen voi ottaa lapsen mukaan omalle työpaikalleen. Päivän tarkoituksena ei ole kuitenkaan teettää lapsilla työtä, vaan tutustuttaa hänet läheisen tai muun aikuisen työarkeen.

Päivä on osa Lapsiasiavaltuutetun ja yhteistyökumppaneiden Lasten vuoro -kampanjaa, joka tuo lasten äänet kuuluviin työpaikoilla. Teemapäivää vietetään valtakunnallisesti lapsen oikeuksien viikolla.

Ilmoita organisaationne mukaan ja tutustu vinkkeihin päivän ohjelmaksi