EK rohkaisee yrityksiä kansainvälistymään ja uudistumaan Findwork.fi -palvelun avulla

04.02.2016

Findwork.fi on pk-yritysten kansainvälistymistä edistävä kampanja, joka käynnistyy tänään ja jatkuu kesäkuun loppuun. Tavoitteena on tehdä kansainvälisten osaajien rekrytoiminen yrityksille mahdollisimman helpoksi.

Findwork kampanjakuva 400 pxTällä hetkellä ongelmana on, että vaikka tuhannet ulkomaalaiset opiskelijat suorittavat vuosittain korkeakoulututkintonsa Suomessa, vain pieni osa heistä jää valmistumisensa jälkeen tänne. Ulkomaalainen opiskelija voisi kuitenkin parhaassa tapauksessa avata kansainvälistyvälle yritykselle kokonaan uusia markkinoita apunaan kotimaansa kontaktit, maatuntemus ja verkostot.

Yritykset ja osaajat eivät kuitenkaan kohtaa. Erityisesti pk-yrityksille rekrytoinnin pitäisi olla helppoa ja nopeaa, mitä se ei tällä hetkellä ole.

Rekrytointi helpommaksi

Tänään avautuva Findwork.fi -nettisivusto ratkaisee kohtaanto-ongelman tuomalla yhteen Suomessa tutkintoaan opiskelevat tai vastavalmistuneet kansainväliset osaajat sekä suomalaiset uudistumis- ja kansainvälistymishaluiset yritykset.

– Pk-yritys rekrytoi aina pelkästään todelliseen tarpeeseen eli mistään tempputyöllistämisestä ei ole kyse, sanoo hankkeen vetäjä, asiantuntija Heidi Marttila EK:sta.

Rekrytoimisen kynnystä nostaa entisestään se, että yrityksen olisi oltava yhteydessä eri yliopistoihin ja korkeakouluihin ympäri Suomen löytääkseen haluamansa osaajan.

– Tällaiseen ei pk-yrityksillä ole resursseja. Halusimme palvelun avulla ratkaista tämän ongelman ja tehdä rekrytoimisen mahdollisimman helpoksi.

Bruce Oreck suojelee kampanjaa

Entinen Yhdysvaltojen Suomen-suurlähettiläs, nykyinen Aalto-yliopiston executive in residence -opettaja Bruce Oreck on puhunut kansainvälisten opiskelijoiden tuomasta potentiaalista jo kauan. Oreck onkin Findwork.fi -hankkeen keulakuva ja suojelija.

– Jokainen suomalainen kustantaa maksamillaan veroilla välillisesti ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden opintoja. On Suomen etu, että tehdyt investoinnit kantavat hedelmää täällä eivätkä vuoda muissa maissa hyödynnettäviksi, Bruce Oreck muistuttaa.

Hän esiintyy myös hankkeen kampanjavideolla, jota aletaan näyttää Finnkinon elokuvateattereissa 7.2.2016 alkaen. Videolla pyritään tavoittamaan yli 100 000 korkeakoulutettua nuorta.

Miten mukaan?

Kampanjasivut aukeavat tänään 4.2.2016 osoitteessa www.findwork.fi

Yritys voi ilmoittaa siellä joko vakituisen tai pysyvän työpaikan, opinnäytetyöhön liittyvän projektin tai vaikkapa joukkoistamishankkeen. Yritys rajaa sivustolla itse, mitä hakee, ja rajauksessa voi käyttää esimerkiksi kielitaitovaatimuksia tai muuta osaamista.

Kampanjan organisoivat Elinkeinoelämän Keskusliitto EK, Sitra, Amcham Finland, Team Finland, Finpro ja me2we. Me2We vastaa Findwork.fi -sivuston toteutuksesta.

Kampanjaan osallistuvat EK:n jäsenyritykset saavat sivuston maksutta käyttöönsä kampanjakoodin avulla koko kampanjan ajan (kevät 2016). Ota yhteyttä Heidi Marttilaan (yhteystiedot alla)

 

kuva: Aalto Ventures Program