EK taas mukana Pride-viikolla

Elinkeinoelämän keskusliitto EK osallistuu jälleen tänä vuonna Helsinki Pride -viikolle. EK haluaa puhua syrjimättömän työelämän ja yhteiskunnan puolesta erityisesti pyrkimällä vaikuttamaan asenteisiin.

Osana Pride-viikkoa EK järjestää yhdessä SAK:n, STTK:n ja Akavan kanssa perheiden monimuotoisuutta puolustavan tapahtuman. Kaikille avoin, ilmainen ja rento perhetapahtuma järjestetään Kampin Narinkkatorilla maanantaina 25.6. klo 15-18. Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Monimuotoiset perheet -verkoston kanssa.

Tapahtumassa esiintyy erityisesti lasten keskuudessa huippusuosittu musiikkiteatteriduo Mimi ja Kuku. Tarjolla on tietysti kahvia, mehua, karkkia ja ilmapalloja. Tervetuloa!

Myös lainsäädäntö kieltää syrjinnän

Vaikka syrjimättömyyden pitäisi olla itsestään selvyys ilman lainsäädäntöäkin, yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta löytyy lakikirjasta kattavasti pykäliä. Pride-viikolla puhuttavat erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvä syrjimättömyys.

Seksuaalivähemmistöillä tarkoitetaan homo- ja biseksuaaleja. Seksuaalivähemmistöjen syrjintä kielletään yhdenvertaisuuslaissa. Myös häirintä on kielletty. Syrjinnän kiellon lisäksi yhdenvertaisuuslaki velvoittaa eri toimijoita, kuten työnantajia, edistämään yhdenvertaisuutta eri tavoin.

Linkki yhdenvertaisuuslakiin

Sukupuolivähemmistöillä tarkoitetaan henkilöitä, jotka poikkeavat joko ulkoiselta olemukseltaan, henkisiltä ominaisuuksiltaan tai molempien perusteella kummastakin ”perinteisestä” sukupuolesta. Sukupuolivähemmistöjä ovat esimerkiksi transsukupuoliset, transvestiitit, muunsukupuoliset ja intersukupuoliset. Sukupuolivähemmistöjen syrjintä ja häirintä kielletään laissa naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta eli tasa-arvolaissa. Syrjinnän kiellon lisäksi myös tasa-arvolaki velvoittaa muun muassa työnantajia edistämään tasa-arvoa eri tavoin.

Linkki tasa-arvolakiin

Neuvontaa ja koulutusta tarjolla

EK ja sen liitot neuvovat jäsenyrityksiään yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon liittyvissä asioissa. Lisäksi EK:n koulutusyhtiö EK-Tieto Oy tarjoaa koulutusta syrjimättömyysasioissa, myös yrityskohtaisesti räätälöitynä. Ole rohkeasti yhteydessä, jos kaipaat tietoa.