EK:n Oksala: Tukilakot osoittaisivat täydellistä piittaamattomuutta

20.11.2015

Postin työmarkkinakiistan laajentaminen tukilakkoihin osoittaisi EK:n johtajan Ilkka Oksalan mukaan täydellistä piittaamattomuutta Suomen taloudellisesta tilanteesta. Yksittäisen yrityksen työkiistan laajentaminen muille aloille olisi isku muutenkin heikossa jamassa olevalle Suomen taloudelle.

Useilta työntekijäliitoilta odotetaan maanantaina vastausta Postin työntekijäliiton tukilakkopyyntöön. Liittojen johto on jo ennättänyt julkisuudessa arvioida vastausten olevan myönteisiä.

– Toteutuessaan tukitoimet vaarantaisivat talouden kehityksen ja sitä kautta suomalaisten työpaikat, EK:n johtaja Ilkka Oksala toteaa.

EK:n mukaan valtakunnansovittelijalle on annettava työrauha.

– Postin työriitoja sovitellaan valtakunnansovittelijan johdolla. Ulkopuolisten, siis esimerkiksi muiden kuljetusalan, liittojen puuttuminen kiistaan vaikeuttaa sovinnon syntymistä. Nyt pitää osapuolille antaa neuvottelurauha, Oksala sanoo.

EK:n mielestä jo tukilakkojen uhka osoittaa, että työrauhaa koskeva lainsäädäntö on vanhentunut.

– Meillä on työrauha voimassa ja on kohtuutonta, että tässä kiistassa täysin ulkopuoliset joutuisivat kärsimään kaavailluista tukilakoista. Se, että tämänkaltainen uhkailu on ylipäätään mahdollista, kertoo maamme työrauhalainsäädännön jälkeenjääneisyydestä. Mitä arvoa työrauhalla on, kun se näin helposti voidaan vaarantaa, Oksala kysyy.

 

Kuva: Posti