ELY-keskuksilta korona-avustusta pientyönantajille

30.03.2020

Rahoitus suunnataan koronan takia vaikeuksiin joutuneille yrityksille, joissa on yrittäjän/yrittäjien lisäksi 1-5 työsuhteessa olevaa henkilöä. Tukea voi hakea tilanneanalyysin tekemiseen tai kehittämistoimenpiteisiin. 

ELY-keskukset ovat saaneet valtiolta 300 miljoonaa euroa lisärahoitusta yrityksen kehittämisavustuksiin, jotka on tarkoitettu koronavirusepidemian aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä kärsiville yrityksille koko maassa. Rahoitus suunnataan yrityksille, joissa on yrittäjän/yrittäjien lisäksi 1-5 työsuhteessa olevaa henkilöä. Tätä suurempia yrityksiä rahoittaa Business Finland.

ELY-keskusten rahoituksen myönnön kriteereinä on, että koronaviruksen vuoksi yrityksen toiminta on tilapäisesti vaikeutunut tai vaikeutumassa, mutta yritys pyrkii uudistumaan ja vahvistamaan osaamistaan, ja että yrityksellä arvioidaan olevan kannattavan toiminnan edellytykset jatkossa.

  • Tukea voi hakea tilanneanalyysin tekemiseen tai kehittämistoimenpiteisiin muuttuneessa tilanteessa.
  • Avustuksen suuruudeksi esitetään 80 % avustuksen perusteena olevista laskennallisista kustannuksista.
  • Avustuksen määrä voi olla tilanneanalyysissä enintään 10 000 euroa ja kehittämistoimenpiteissä enintään 100 000 euroa.
  • Lisäksi esitetään, että avustuksesta voidaan maksaa ennakkona 70 %.

EK:n yrittäjyysasiantuntija Outi Ervasti kiittää ELY-keskusten ketteryyttä:

”On hienoa, että ELY:t reagoivat nopeasti yritysten hätätilaan uudistamalla kehittämisavustusta. Ja mikä parasta, tukea ei lähdetty pilkkomaan maakunnittain, vaan rahoituspotti on nyt kaikkien apua tarvitsevien pientyönantajien tasapuolisesti hyödynnettävissä, sijaintimaakunnasta huolimatta.”

ELY-keskusten rahoitushaku avautuu 31.3.2020.

Lisätietoja ELY-keskusten verkkosivulla.