Fennia Prize -kilpailu palkitsee muotoilua hyödyntäviä yrityksiä

23.08.2013

Fennia Prize on yrityksille suunnattu muotoilukilpailu, jonka tavoitteena on tukea korkeatasoisten tuotteiden ja palvelujen tuottamista sekä edistää teollisuuden kilpailukykyä ja kansainvälistymistä. Ilmoittautumisaika on nyt.

Osallistuminen kilpailuun tarjoaa yritykselle mahdollisuuden erottautua innovatiivisella ja vastuullisella muotoilulla, jolla on myös taloudellista merkitystä. Fennia Prize -palkinnot luovutetaan tunnustuksena muotoilun innovatiivisesta ja kokonaisvaltaisesta hyödyntämisestä tuotteiden, palvelujen ja liiketoimintakonseptien suunnittelussa ja toteutuksessa, tuotekehityksessä, valmistuksessa ja yrityskuvassa.

Aiempina vuosina palkittujen skaala ulottuu sähköpylväästä kirjastokonseptiin ja aktiivikaiuttimista astiasarjoihin. Palkitut tuotteet saavat käyttää Fennia Prize -logoa markkinoinnissaan osoituksena muotoilun korkeasta laadusta.

Palkitut esitellään kansainväliseen kiertoon lähtevällä näyttelyllä sekä palkintojulkaisussa. Fennia lahjoittaa 35 000 euron palkintosumman.

– EK kannustaa jäsenyrityksiään hyödyntämään muotoilua. Tämänkin kilpailun myötä yrityksillä on hyvät mahdollisuudet markkinoida osaamistaan ja tuotteitaan sekä Suomessa että kansainvälisesti, sanoo asiantuntija Jari Konttinen.

– Aiempina vuosina kilpailussa palkittujen skaala on laaja. Myös kilpailun uudistuminen osoittaa, että raati ymmärtää muotoilun monipuolisena osana liiketoimintaa. On hyvä huomioida, että palkinnot myönnetään nimenomaan tuotetta markkinoivalle yritykselle.

Uutuuksina start up -yritysten sarja ja IPR-kunniamaininta

Vuoden 2014 kilpailun uutuutena on oma sarja start up -yrityksille. Siihen voivat osallistua enintään viisi vuotta toimineet eli aikaisintaan vuonna 2008 perustetut yritykset.

Toinen uutuus on Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) jakama IPR-kunniamaininta ja 5 000 euron arvoinen palkinto immateriaalioikeuksien menestyksekkäästä hyödyntämisestä.

Fennia Prize 2014 -kilpailuun osallistuvan ehdotuksen pitää olla lanseerattu vuonna 2012 tai sen jälkeen. Ilmoittautumisaika kilpailuun päättyy 23.10. Tulokset julkistetaan helmikuussa 2014. Kilpailun järjestävät Design Forum Finland ja Fennia.

Lisätietoja ja sähköinen ilmoittautumislomake löytyy osoitteesta www.designforum.fi/fenniaprize

Lisätietoja:
Design Forum Finland, projektipäällikkö Melissa Ylijoki
puh. (09) 6220 8110
melissa.ylijoki(at)designforum.fi