Haemme asiantuntijaa EK:n Brysselin toimistolle

13.02.2024

Asiantuntijana tehtävänkuvaasi kuuluu EK:n EU-edunvalvontatyöhön osallistuminen osana EK:n EU-vastuualuetta ja tiiviissä yhteistyössä EK:n eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Työkenttääsi kuuluvat erityisesti talous- ja digiasioihin sekä yrityksiä koskevaan sääntelyyn liittyvät kysymykset, mutta työ tarjoaa näköalapaikan myös muihin, elinkeinoelämän näkökulmasta keskeisiin EU-kysymyksiin. Vastuullesi kuuluu myös kokousten ja tapaamisten valmisteluun sekä viestintään liittyviä tehtäviä.

Tehtävä on erityinen näköalapaikka, jossa pääset tutustumaan EU-päätöksentekoon, neuvoston ja komission työskentelyyn sekä edustamaan suomalaista elinkeinoelämää Brysselissä.

Onnistuaksesi uudessa tehtävässäsi odotamme sinulta:

  • Soveltuvaa korkeakoulututkintoa
  • Kokemusta EU-asioiden parissa työskentelystä esimerkiksi EU-toimielimissä, yrityksessä, etujärjestössä tai valtionhallinnossa
  • Hyvää EU:n toiminnan ja päätöksenteon tuntemusta
  • Aktiivista ja oma-aloitteista asennetta ja hyviä tiimityöskentely- sekä viestintätaitoja
  • Sujuvaa suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa, ranskan ja saksan kielen taito on eduksi.

Tarjoamme uudelle kollegallemme:

  • Ensiluokkaiset kehittymismahdollisuudet. Pääset syventämään osaamistasi tunnetussa vaikuttajaorganisaatiossa.
  • Hyvät verkostoitumismahdollisuudet. Pääset laajentamaan verkostoasi alan parhaiden asiantuntijoiden joukossa.
  • Osaavat ja mukavat kollegat. Meillä työskentely on paitsi ammattimaista, myös rentoa ja mukavaa.
  • Joustavat hybridityömahdollisuudet. Työskentelemme sopivassa suhteessa toimistolla ja etänä.
  • Kilpailukykyisen palkan ja edut, työsuhteessa noudatetaan Belgian lakeja.

EK:n uudessa strategiassa EU-asiat on nostettu entistäkin keskeisempään rooliin. Tehtävänämme on vaikuttaa EU:n päätöksentekoon siten, että suomalaisten yritysten, investointien ja työpaikkojen tarpeet tulevat mahdollisimman hyvin huomioiduiksi. Osa tiimistä työskentelee Brysselin-toimistossamme – olemme vaikuttaneet EU-pääkaupungissa paikan päällä jo 50 vuoden ajan.

Hae tehtävään rekrytointijärjestelmämme kautta viimeistään 4.3.2024. Liitä hakulomakkeelle hakemuskirjeesi ja CV. Viestimme kaikille hakijoille rekrytoinnin edetessä. Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana ja haastattelut alkavat pian hakuajan päättymisen jälkeen. Tapaamme haastattelun merkeissä toimistollamme Etelärannassa tai Brysselissä. Toiveenamme on, että pääset aloittamaan työskentelyn kevään 2024 aikana. Työsuhde on määräaikainen ja pituudeltaan 2 vuotta.

Lisätietoja tehtävästä antaa EU-vastuualueen johtaja Lotta Nymann-Lindegren p. +358 40 509 6527 tiistaina 27.2. ja keskiviikkona 28.2. klo 14-16 ja EK:n Brysselin toimiston päällikkö Kaisa Soro-Pesonen p. +32 47 964 9993 maanantaista perjantaihin 19.-23.2. klo 10-13 välisenä aikana.

Hae tehtävää

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on suomalaisten yritysten tärkein puolestapuhuja ja yhteiskunnallinen uudistaja – tehtävänämme on menestyvä Suomi. Yhdessä eri toimialoja edustavien jäsenliittojemme kanssa olemme mukana rakentamassa yhteiskuntaa, jossa suomalaiset yritykset menestyvät, tarjoavat ihmisille työtä ja myös rahoittavat hyvinvointiyhteiskuntaa. Päätyötämme on vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon ja lainsäädännön valmisteluun sekä tukea sitä osallistumalla julkiseen keskusteluun. Toimintaamme ohjaavat markkinatalouden, vastuullisuuden ja yrittäjyyden periaatteet.

Tavoittelemme osaajia erilaisista taustoista ja moninaisilla kyvykkyyksillä. Haluamme edistää monimuotoisuutta työyhteisössämme. EK on huippuosaajien ja hyvien tyyppien talo.