Haemme johtavaa ilmastoasiantuntijaa

10.08.2021

Nykyisen asiantuntijamme siirtyessä uusiin tehtäviin haemme vakinaiseen työsuhteeseen johtavaa asiantuntijaa, jonka osaamisessa painottuu ennen kaikkea kestävien ilmastoratkaisujen edistäminen. Tämän lisäksi työnkuvaan kuuluu muita kestävän kehityksen strategioiden ja ohjelmien vaikuttaja- ja edunvalvontatehtäviä. Ilmastopoliittisiin tavoitteisiimme voi tutustua tarkemmin täällä.

Olet etsimämme vaikuttaja, kun

 • tunnet erinomaisesti kansainvälisiä, EU:n ja Suomen energia- ja ilmastopoliittisia tavoitteita ja päätöksentekoa,
 • tunnet toimiala- ja yritystasolla Suomen päästövähennysten ohjelmia ja tiekarttoja ja tunnistat arvoketjuissa omistajien, sijoittajien sekä asiakkaiden merkityksen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa,
 • olet aktiivinen verkostoituja ja toimit luontevasti yritysten, toimialoja edustavien liittojen ja muiden keskeisten sidosryhmiemme kanssa,
 • sinulla on kokemusta edunvalvontatyöstä ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta,
 • hallitset hyvin isoja asiakokonaisuuksia ja nopeasti muuttuvaa toimintaympäristöä,
 • olet oma-aloitteinen, joustava, viestinnällinen ja yhteistyökykyinen.

Tehtävä edellyttää ylempää korkeakoulututkintoa sekä vähintään 5–10 vuoden työkokemusta.  Arvostamme lisäksi talousosaamista.

Tarjoamme

 • eturivin paikan tehdä merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä ilmastonmuutoksen torjumiseksi, biodiversiteetin edistämiseksi ja yritysten menestyksen vahvistamiseksi,
 • mahdollisuuden työskennellä Suomen menestyksen eteen ja osallistua yhteiskunnan kehittämiseen,
 • kehittyä parhaiden osaajien kanssa kansainvälisessä toimintaympäristössä,
 • hyvät työtilat Helsingin parhaalla paikalla Eteläranta 10:ssä,
 • hyvähenkisen ja osaavan työyhteisön Helsingissä ja Brysselissä.

Vapaamuotoinen hakemus palkkatoivomuksella ja CV pyydetään lähettämään 27.8.2021 mennessä.

Lisätietoja tehtävästä antavat johtaja Petri Vuorio, 050 323 2979 pe 13.8. klo 14–15 ja johtava asiantuntija Tiina Haapasalo, 04 0763 1482, ke 18.8. klo 12–14.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on suomalaisten yritysten puolestapuhuja ja keskusjärjestö, johon kuuluu 20 jäsenliittoa elinkeinoelämän keskeisiltä toimialoilta. Yhdessä jäsenliittojemme ja yritysten kanssa olemme mukana rakentamassa yhteiskuntaa, jossa suomalaiset yritykset menestyvät, tarjoavat ihmisille työtä ja rahoittavat hyvinvointiyhteiskuntaamme. Teemme työtä uudistuvan markkinatalouden puolesta. Tavoitteenamme on vastuullinen työelämä, parhaat osaajat, kansainvälisesti kilpailukykyiset yritykset, vastuullinen markkinatalous ja ilmastoratkaisujen edistäminen Suomessa ja EU:ssa.

 EK ja sen jäsenyritykset ovat tärkeässä roolissa mukana ilmastonmuutoksen vastaisessa kamppailussa. Suomalaisyritykset tarjoavat johtavia ilmastoteknologioita ja -palveluita myös maailmanmarkkinoille.