Haemme korkeakouluharjoittelijaa vihreän siirtymän teemoihin

09.02.2023

Haemme vihreän siirtymän ratkaisuista innostunutta loppuvaiheen opiskelijaa esimerkiksi tekniikan tai kaupallisten aineiden koulutusohjelmista. Tehtävänäsi Vihreä kasvu –vastuualueen harjoittelijana on analysoida EU-maiden, USA:n ja Kiinan cleantech-ratkaisujen markkinoita ja niiden kehitysnäkymiä.

Harjoittelijan tehtäviin kuuluu selvittää edellä mainittujen maiden cleantech-markkinoiden kokoa ja trendejä, alan elinkeinopolitiikan instrumentteja, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) painopistealueita, viennin rakennetta sekä koostaa esimerkkejä maiden kärkiyritysten cleantech-tarjoamasta. Työssä kerätyn aineiston mahdollisesta käytöstä opinnäytetyössä voidaan keskustella erikseen.

Työssä onnistumista tukee kokemus analyysiprojekteista tai itsenäisestä selvitystoiminnasta. Tuntemus cleantech-teknologioista tai ratkaisuista eri toimialoilta sekä kiinnostus vihreän siirtymän taloudellisia vaikutuksia kohtaan auttaa onnistumaan tehtävässä. Toivomme, että voit aloittaa harjoittelun touko-kesäkuussa, harjoittelun kesto on 3 kuukautta.

Tarjoamme:

 • Mahdollisuuden syventyä cleantech-ratkaisujen globaaliin markkinaan
 • Näköalapaikan suomalaiseen cleantech-sektoriin sekä hyvät verkostoitumismahdollisuudet läpi yhteiskunnan
 • Osaavat ja mukavat kollegat
 • Joustavat hybridityömahdollisuudet
 • Kilpailukykyiset edut ja toimiston Helsingin keskeisimmällä paikalla Eteläranta 10:ssä

Odotamme:

 • Opintosi esimerkiksi tekniikan tai kaupallisten aineiden alalla ovat loppuvaiheessa
 • Kiinnostusta vihreään siirtymään, cleantech-markkinoihin, innovaatioihin ja elinkeinopolitiikkaan.
 • Oma-aloitteellisuutta sekä itsenäistä ja analyyttistä työskentelytapaa
 • Hyvää tiedonhakutaitoa ja tietoteknistä osaamista
 • Sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa, muu kielitaito eduksi
 • Lisäksi arvostamme aikaisempaa työkokemusta analyysi- ja tiedonhankintaprojekteista sekä rahoitusmarkkinoiden ja teollisten investointien toimintalogiikan ymmärrystä

Kysy lisätietoja: johtava asiantuntija Janne Peljo, puh. 040 528 5754.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ti 28.02.2023 mennessä

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on suomalaisten yritysten tärkein puolestapuhuja ja yhteiskunnallinen uudistaja. Yhdessä eri toimialoja edustavien jäsenliittojemme kanssa olemme mukana rakentamassa yhteiskuntaa, jossa suomalaiset yritykset menestyvät, tarjoavat ihmisille työtä ja myös rahoittavat hyvinvointiyhteiskuntaa. Päätyötämme on vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon ja lainsäädännön valmisteluun sekä tukea sitä osallistumalla julkiseen keskusteluun.

Tavoittelemme osaajia erilaisista taustoista ja moninaisilla kyvykkyyksillä. Haluamme edistää monimuotoisuutta työyhteisössämme. EK on huippuosaajien ja hyvien tyyppien talo. Tervetuloa mahtavaan joukkueeseemme!