Häkämies: Kehysriihen päätöksistä pidettävä kiinni

05.06.2014

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies odottaa kesällä järjestäytyvän hallituksen pysyvän kevään kehysriihessä tehdyissä päätöksissä, jotta Suomen kolmen A:n luottoluokitus ei vaarantuisi.

EK:n toimittajaseminaarissa Hämeenlinnassa puhunut Häkämies korosti, että rakennepaketista ja kehysriihen tavoitteista on pidettävä kiinni. Mikäli suunniteltuun kasvupakettiin on tulossa muutoksia, EK toivoo rahaa suunnattavan muun muassa infrastruktuurin pullonkaulojen poistamiseen.

– Jos jotakin liikkuu ja puhutaan elvyttämisestä, tienpidon rahoituksessa on käynnistämiskelpoisia hankkeita, Häkämies mainitsi.

Häkämies esitti kehysriihessä tehdyistä päätöksistä poistettaviksi myös merenkulun väylämaksuja sekä perusväylänpidon leikkauksia.

Häkämies toivoi, että tuloverolle tehtäisiin inflaatiotarkistus myös vuonna 2015. Lisäksi hän listasi, että suunnitelmat leikata Tekesin avustusvaltuuksia tulisi perua. Kannatettavista hankkeista Häkämies mainitsi myös First North -verotusmallin. Häkämiehen mukaan sen avulla voitaisiin lisätä pörssiin listautumisen kiinnostavuutta.

 

Kuva: 123rf.com, Liubov Mikhaylova