Yrittäjä Jari Lainio: Kaikki joustot käyttöön ja ripeästi! 

18.03.2020

Vaikutukset meidän rakennusalan yrityksessä kasvavat päivä päivältä ja ilmenevät monen väylän kautta, arvioi yrittäjä Jari Lainio rakennustoimisto Lainio & Laivorannasta. 

”Henkilöstön poissaolot ovat tietysti suorin vaikutus. Sen rinnalla tulee vielä ylimääräisiä poissaloja ja kustannuksia, kun kouluja ja mahdollisesti myöhemmin päiväkoteja alkaa menemään kiinni. Karanteenin asetettujen työntekijöiden palkanmaksuvelvoite oli myös ihan tarpeeton lisälasku firmoille.    

Toimitusketjun vaikeudet huolettavat myös kotimarkkinayritystä. Kun riittävän paljon porukkaa on pois rivistä alihankintaketjussa, niin alkaa työmaiden toimitukset viivästymään. Silloin menee työt seis ja pahimmillaan työmaat kiinni.   

Viestini Suomen hallitukselle on tämä: nyt jos koskaan on otettava käyttöön kaikki mahdolliset joustot, liittyivät ne sitten rahoitukseen tai työsuhteiden järjestelyihin. Alv-maksuihin ja työnantajan sotu-maksuihin lisää maksuaikaa sekä lomautuksiin poikkeusprosessit. Ja näihin kaikkiin joustoihin mahdollisimman sujuva byrokratia.”

Jatketaan keskustelua myös Twitterissä #EKyritystenäänenä