Kasvun eväitä karnevaalitunnelmissa

Globaali rakennemuutos tavoittaa kaiken kokoiset yritykset ympäri Suomen. Maassamme on noin 60 000 vakiintunutta ja työllistävää pk-yritystä. Monilla näistä yrityksistä olisi edellytyksiä uusille kasvupyrähdyksille. Omien kasvuhaasteiden kanssa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin, vaan sparraustukea löytyy yhä enemmän ja monessa muodossa. 

– Suomen menestys nojaa yritysten osaamiseen ja asenteeseen. Innovaatiot ovat osa kasvun elementeistä, joilla yritykset voivat rakentaa tulevaisuuden kilpailukykyään. Hyvin toimiva T&K-toiminnan ympäristö on kilpailukykytekijä, joka on Suomessa pidettävä kunnossa taloussuhdanteista huolimatta, sanoo EK:n johtaja Riikka Heikinheimo, joka osallistui perjantaina 23.10. osana Kasvu Open -sparrauskilpailun finaalissa järjestettyyn Kasvun karnevaali -tapahtumaan.

Yhteiskunnan tärkeänä tehtävänä on luoda kasvuun sopiva toimintaympäristö. Riskiä voidaan jakaa, mutta loppupeleissä markkinat valitsevat voittajat. Yhteiskunnan vastuulla on huolehtia, ettei yritysten kasvu tukehdu turhaan sääntelyyn.

Kasvuyritykset ja niiden kansainvälisyys ovat avainsanat myös Suomen kasvuun. Tarvitsemme yrittäjiä, joilla on tahtoa ja kykyä kasvattaa yrityksensä liiketoimintaa ja luoda uusia työpaikkoja. Uusien yritysten synnyttämisen rinnalla tulee kannustaa myös vakiintuneiden pk-yritysten kasvua, uudenlaisia kumppanuuksia ja yhteistyötä.

Kasvu Open on hyvä esimerkki yrittäjien tahdosta jakaa omia kokemuksiaan ja osaamistaan toisten yrittäjien hyväksi. Erikokoisten yritysten ekosysteemi on kasvanut ja kehittynyt omilla ehdoillaan. Kilpailusta on vuosien saatossa muodostunut valtakunnallinen positiivisen kasvun ilmiö, Heikinheimo iloitsee.

Kasvu Open -yritysten sparrauskilpailu haluaa nähdä suomalaisten yritysten onnistuvan ja menestyvän. Se kannustaa yrityksiä tekemään asioita, joissa on mahdollisuus kasvuun, sekä löytämään markkina-alueensa maailmalla. Tänä vuonna Kasvu Open -sparrauksessa oli mukana yli 450 yritystä.