Kesäharjoittelu on askel kohti työelämää

30.05.2014

Kesälomakausi on pian parhaimmillaan ja monessa yrityksessä saatetaan vielä miettiä, pitäisikö palkata kesäapulainen. Samaan aikaan moni kesälaitumelle kirmaava nuori on vailla harjoittelupaikkaa. Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelumallia hyödyntämällä nuorelle voi tarjota ensimmäisen kosketuksen työelämään.

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu on suunnattu peruskoulun yläluokkalaisille, kymppiluokkalaisille, ammattistarttilaisille sekä lukiolaisille. Harjoittelulla ei ole tarkoitus korvata normaalia kesätyötä, vaan tarjota nuorelle kokemusta työelämästä, yrityksistä ja erilaisista työtehtävistä.

Tutustu työelämään ja tienaa -mallia voidaan käyttää niillä aloilla, joilla työmarkkinaosapuolet ovat sopineet kesäharjoitteluohjelman käytöstä. Palkan maksaa työnantaja. Nuori saa kahden viikon työstä lähtökohtaisesti 335 euroa, joka sisältää lomakorvauksen. Nuoren palkkausta koskevat sen alan säännöt, jonka työehtosopimusta yritys noudattaa.

Kesätyöllä on nuorelle suuri merkitys. Ensimmäiset työkokemukset ovat muun muassa tärkeä alku CV:lle. Ne vaikuttavat lisäksi tuleviin koulutus- ja uravalintoihin. Nuoren palkkaaminen on myös satsaus tulevaisuuteen: hyvin menneen kesäharjoittelun jälkeen nuoresta voi tulla yritykselle pidempiaikainenkin työntekijä.

Yrittäjä, tarvitsetko kesäapua?Lisätietoa:  Työnantaja, näin palkkaat nuoren kesäharjoitteluun

Tarkemmin Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelmasta EK:n sivuilla

Tutustu työelämään ja tienaa -mallissa mukana olevat alat

Kuva: Syda Productions, 123rf.com