Lomautettujen asiointi TE-toimistossa muuttuu

20.06.2013

Lomautettujen pitää 1.7.2013 alkaen ilmoittautua itse työnhakijaksi verkossa osoitteessa www.te-palvelut.fi. Työnhaku ei tule enää voimaan työnantajan ilmoituksella, jos lomautus on alkanut heinäkuussa tai myöhemmin. Samalla työnantajien ei tarvitse enää ilmoittaa yksittäistä lomautettua koskevia tietoja TE-toimistolle.

Uudella menettelyllä lomautetut saavat entistä yhdenmukaisempaa ja tasapuolisempaa palvelua. Työnhaun käynnistäminen ja lomautetulle tarjottava palvelu eivät enää riipu työnantajien lomauttamien työntekijöiden määrästä ja lomautuksen toteuttamistavasta.

Jos lomautus alkaa 30.6. tai aiemmin, työnhaku tulee voimaan, jos työnantaja on tehnyt lomautettavasta työntekijästä ryhmälomautusilmoituksen TE-toimistolle.

Työnhakijan asiointi verkossa lisääntyy

Työnhakijalle nopein tapa aloittaa työnhaku on osoitteessa www.te-palvelut.fi. Palveluun tulee kirjautua pankkitunnuksella tai sirullisella henkilökortilla. Työnhaku alkaa heti, kun työnhakija on vastannut verkkopalvelun kysymyksiin ja lähettänyt tiedot.

Toiminta työnhaun käynnistämisen jälkeen riippuu siitä, miten pitkäksi aikaa työnhakija on lomautettu.

Lisätietoja ja tarkempia ohjeita lomautetuille

Jos työnhakijalla ei ole pankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia, työnhaun voi aloittaa ainoastaan ottamalla henkilökohtaisesti yhteyttä TE-toimistoon.

Työnantajan työmäärä vähenee

Työnantajien ei enää tarvitse toimittaa yksittäistä lomautettua koskevia tietoja TE-toimistolle. Kuitenkin jos työnantaja lomauttaa vähintään kymmenen työntekijää, työnantajan tulee jatkossakin toimittaa TE-toimistolle ennakkoilmoitus. Ilmoituksessa työnantaja antaa arvion lomautettavien työntekijöiden lukumäärästä, lomautuksen toteuttamistavasta sekä arvion lomautuksen ajankohdasta.

Lisätietoja työnantajille lomauttamisesta