Pk-yrityksen jatkaja – vastaa omistajanvaihdoskyselyyn!

13.08.2019

Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT) selvittää pk-sektorin yritysten omistajanvaihdostilannetta ja eritoten jatkajanäkymiä. Myös EK:n jäsenyrityksiä kannustetaan vastaamaan kyselyyn.

LUT kartoittaa yritystoiminnan jatkajien tilannetta, tavoitteita ja mahdollisuuksia menestykselliseen yritystoimintaan. Selvitysten mukaan Suomen 85 000 työnantajayrityksestä arviolta 15 000 on omistajanvaihdostilanteessa. Näissä on yhteensä noin 80 000 työpaikkaa.

Yhteiskunnallinen huoli onnistuneista omistajanvaihdoksista on pitkään kulminoitunut olemassa olevien työpaikkojen säilyttämiseen. Viime aikoina onnistuneet omistuksenvaihdokset on kuitenkin kasvavassa määrin nähty myös yritysten kasvun ja uudistumisen keinona ja edellytyksenä.

Tutkimuksen avulla on mahdollista suunnata jatkajien tukeen, opastukseen ja neuvontaan kohdistettuja palveluita ja hankkeita nykyistä paremmin. Lisäksi uusi tietämys auttaa tunnistamaan erilaisia jatkaja-profiileja, mikä puolestaan mahdollistaa omistajanvaihdosta helpottavien palveluiden kehittämisen.

Tutkimuksen toteuttaa LUT-yliopiston yrittäjyyden tutkimusryhmä. Tutkimuksen on tilannut Omistajanvaihdosfoorumi, jossa ovat mukana Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Yrittäjät, työ- ja elinkeinoministeriö, Perheyritysten liitto, Suomen Uusyrityskeskukset, Business Finland, Finnvera, Nordea, Danske Bank, Deloitte ja Suomen Yrityskaupat. Foorumin asiantuntijajäseniä ovat lisäksi Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT) ja SEKES.

Pk-yritys – pääset vastaamaan kyselyyn tästä linkistä.

Lisätiedot:
Yrittäjyyden professori Timo Pihkala, LUT-yliopisto, etunimi.sukunimi@lut.fi
Omistajanvaihdosfoorumin puheenjohtaja, johtava asiantuntija Jari Huovinen, EK, etunimi.sukunimi@ek.fi