Maahanmuuttajien osuus uusyrityskeskusten asiakkaista lisääntynyt

10.12.2015

Uusyrityskeskuksen tiedot kertovat, että tammi-syyskuun aikana perustettiin Suomessa keskimäärin 9 % vähemmän yrityksiä uusyrityskeskusten kautta kuin vuosi sitten vastaavana ajanjaksona. Maahanmuuttajien osuus yrityskeskusten asiakkaista on samaan aikaan lisääntynyt.

toihin2

Erityisesti Etelä-Suomessa. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla noin kolmannes yritysneuvonnan asiakkaista on maahanmuuttajia. Eniten maahanmuuttajataustaisia asiakkaita on tällä hetkellä Vantaan uusyrityskeskuksessa, jossa 36 % kaikista asiakaskäynneistä on tänä vuonna koskenut maahanmuuttajia.

– Heidän asenteensa yrittäjyyteen on erittäin positiivinen ja myös kynnys lähteä yrittäjäksi on monesti matalampi kuin kantasuomalaisella. Monelle maahanmuuttajalle yrittäjyys on myös käytännössä ainoa tapa työllistyä, toteaa Vantaan uusyrityskeskuksen, YritysVantaan, toimitusjohtaja Marketta Korhonen.

Vantaalla uusyrityskeskuksen maahanmuuttaja-asiakkaat ovat taustaltaan mm. virolaisia, venäläisiä, turkkilaisia tai thaimaalaisia. Nämä asiakkaat perustavat muun muassa siivous-, rakennus-, kauneudenhoito- ja ravintola-alan yrityksiä.

– Uusyrityskeskukset ovat varautuneet neuvomaan yrittäjiksi aikovia maahanmuuttajia, vakuuttaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Jari Jokilampi.

Verkoston käytössä on suomenkielisen perustamisoppaan lisäksi yrityksen perustamisopas kymmenellä eri kielellä. Mukana ovat muun muassa arabian ja kurdin kieli.

Lisätietoja: www.uusyrityskeskus.fi