Mika Tuuliainen EK:n johtavaksi asiantuntijaksi

21.06.2017

Mika Tuuliainen (46) aloittaa EK:ssa 4.9. johtavana asiantuntijana digitalisaation ja keinoälyn alueella.

Tuuliainen koordinoi EK:n kannanmuodostusta digitalisaation ja keinoälyn osalta. Lisäksi hän hoitaa julkiseen innovaatiojärjestelmään liittyviä tehtäviä sekä koulutus- ja tutkimuspolitiikkaa erityisesti innovaatioiden näkökulmasta.

Tuuliainen siirtyy EK:hon Suomen Yrittäjien koulutuspäällikön tehtävästä. Sitä ennen hän on toiminut mm. Helsingin yliopiston rehtorin esikunnassa. Tuuliainen on koulutukseltaan luokanopettaja.

Mika Tuuliainen sijoittuu EK:n Yrittäjyys ja elinkeinopolitiikka -vastuualueelle. PK-johtajan Jouni Hakalan mukaan Tuuliainen tuo tärkeän vahvistuksen EK:n keskeiselle painopistealueelle.

– Digitalisaatio ja tekoälyn kehittyminen pakottavat yhteiskunnat uudistamaan toimintatapojaan, mukauttamaan koulutus- ja osaamisjärjestelmiään sekä luomaan tätä tukevan säädösympäristön. Samoin yritysten liiketoiminta on kiihtyvän muutoksen kohteena. EK:n strategian ydinkohtana on rakentaa perustaa uudistumiselle. Olemme iloisia, kun saamme joukkoomme kokeneen osaajan, jolla on vahva tausta yritysyhteistyöstä!