Monika Pöldkivi, Sivex: Pelastetaan yritykset ja niiden työpaikat!

21.03.2020

Toivon, että päättäjät ottavat vakavasti EK:n vetoomuksen: yritysten tukipakettiin tarvitaan kriisiajan vaatimat panostukset! Aikaa ei ole varaa hukata hetkeäkään. Suomen talouden pelastaminen on ratkaistava nyt, korostaa siivousalan yrittäjä Monika Pöldkivi.

”Yrittäjät ovat ajautuneet lyhyessä ajassa äärirajoille. Monelta pienyrittäjältä on sulanut kysyntä pois muutamassa päivässä, vaikka talousperusta olisi kuinka terve.

Se, miten tämä kriisi hoidetaan, määrittää Suomen tulevaa taloudellista perustaa ja hyvinvointiyhteiskunnan veropohjaa. Jos valtio ei tule päättäväisesti apuun, edessä on iso konkurssiaalto. Se pyyhkäisee mukanaan myös työnantajina toimivat yritykset.

Korona-keskustelussa on puhuttu paljon henkilöstön koronariskistä. On syytä muistaa, että myös yrittäjä on ihminen. Myös hän voi sairastua. Yhteiskunnan on syytä olla huolissaan siitä, miten yrittäjien terveys ja voimat kestävät.

Suomi pitää pelastaa nyt yhdessä.  Kaikilla tahoilla on tehtävä yhteistyötä ja osallistuttava talkoisiin.

Toivoa sopii, että myös eri toimialat suhtautuisivat ymmärryksellä ja kohtuudella omiin asiakkaisiinsa. Esimerkiksi pankkien velanmaksussa olisi aiheellista harkita lainanlyhennysten lykkäämisen ohella korkohuojennuksia. Verottajalta pk-sektori odottaa vastaantuloa siten, että kriisin aikana työnantajamaksuja ja sivukuluja voisi jättää perimättä.”

Jatketaan keskustelua myös Twitterissä #EKyritystenäänenä