Nyt on aika tarjota nuorille kesätöitä

27.01.2015

Viidettä kertaa käynnistynyt Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille kesätöitä ja kehittämään omia kesätyöprosesseja.

Kampanjan tavoitteena on saada mukaan mahdollisimman monta työnantajaa ja herättää keskustelua kesätyön merkityksestä nuorille ja työnantajille.

Vuoden 2015 kampanjan suojelijana toimii Helkama Emotor Oy:n toimitusjohtaja Satu Helkama, joka haastoi eilisessä kampanjan avaustilaisuudessa erityisesti Suomen teolliset yritykset mukaan talkoisiin.

– Suomi tarvitsee jatkossakin hyviä työntekijöitä. Meidän työnantajien on puolestamme huolehdittava siitä, että nuorten ensimmäiset kokemukset työelämästä ovat positiivisia ja kannustavia, kuvaa Helkama työnantajien vastuuta nuorista.

Vastuullisen kesäduunin periaatteita on tänä vuonna kuusi: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

Miksi työllistäisin nuoren?

Satu Helkaman mukaan työnantajalle on hyötyä kesätyöntekijän palkkaamisesta.

– Haastan mukaan kaikki ne työnantajat, jotka haluavat oppia nuorilta tämän päivän maailmasta. Haastan myös ne, jotka arvostavat nuoria ja ymmärtävät, että he kantavat tulevaisuudessa vastuun yhteiskunnassamme.

 

Kuva: Skills Finland