Peppiina Huhtala ja Johanna Linna asiantuntijoiksi Yrityslainsäädäntö-tiimiin

31.05.2023

Peppiina Huhtala ja Johanna Linna aloittavat EK:n Yrityslainsäädäntö-tiimissä 1.6.2023. Huhtalan vastuulle tulevat mm. digi- ja tietosuojalainsäädäntö ja IPR-oikeudet. Linnan vastuulle puolestaan tulevat mm. kuluttajansuoja- ja sisämarkkinalainsäädäntö sekä standardointiin liittyvät asiat.

Peppiina Huhtala siirtyy EK:hon valtiovarainministeriön neuvottelevan virkamiehen tehtävästä, jossa hän on vastannut mm. valtion toimitila- ja kiinteistövarallisuuteen liittyvän lainsäädännön kehittämisestä ja Senaatti-kiinteistöjen ohjauksesta. Huhtala on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri.

Johanna Linna on työskennellyt erilaisissa lakimiehen ja asiantuntijan tehtävissä yrityssektorilla, säätiöiden parissa sekä yliopistossa. EK:hon hän siirtyy juridista konsultointia tarjoavasta yrityksestään. Koulutukseltaan Linna on oikeustieteen maisteri.

”Peppiina ja Johanna tuovat vahvaa osaamista ja uutta näkökulmaa keskeisiin yrityslainsäädännön edunvalvonnan osa-alueisiin. Yrityslainsäädännön asioissa on paljon tehtävää tulevalla hallituskaudella, ja olen hyvin tyytyväinen, kun saamme Peppiinan ja Johannan kaltaiset kokeneet osaajat vahvistukseksemme”, Yrityslainsäädäntö-vastuualueen johtaja Tommi Toivola sanoo.

”Kaksoissiirtymäksi kutsuttu digitaalinen ja vihreä siirtymä avaa uusia mahdollisuuksia, joita Suomen täytyy olla hyödyntämässä. On tärkeää, että suomalaiset ja eurooppalaiset yritykset pääsevät mukaan datatalouden hyödyntämiseen, jottei muutama ylikansallinen suuryritys vie koko pottia. EU-sääntelyllä tulee olemaan keskeinen rooli tässä sekä datatalouden avaamien mahdollisuuksien ja riskien välisessä tasapainottelussa laajemminkin. Suomalaisen elinkeinoelämän äänen pitää kuulua vahvana myös tässä keskustelussa. Olen iloinen, että pääsen osaksi EK:n huipputiimiä edistämään Suomen etua – tällä kertaa vain hieman eri tulokulmasta”, Peppiina Huhtala sanoo.

”Toimin viime vuonna EK:n yrityslainsäädännön tiimissä määräaikaisessa työsuhteessa. Onkin todella hienoa päästä jatkamaan tätä tärkeää työtä suomalaisten yritysten hyväksi yhdessä EK:n asiantuntijoiden, liittoyhteisön ja muiden sidosryhmien kanssa”, Johanna Linna sanoo.

Tervetuloa EK:hon Peppiina ja Johanna!