Rokottamisen johtamiseen ryhtiä

17.12.2020

Jos kohta korona edelleen runtelee taloutta ja yritysten toimintaa, ovat tiedot rokotteesta rohkaisevia ja positiivisia.

Oikeuskansleri Tuomas Pöystin raportissa kohdistettiin kritiikkiä puutteisiin ja ongelmiin eri ministeriöiden yhteistyössä ja johtamisessa. Mikko Helanderin johtama EK:n Exit-ryhmä kiinnitti jo huhtikuussa raportissaan huomiota johtamiseen. Valitettavasti tähän koronan johtamiseen ei ole saatu korjausta ja siihen nähden Suomi on selvinnyt kunnialla epidemiasta.

EK on erittäin huolestunut rokottamiseen liittyvästä johtamisesta. Tuleva prosessi on hyvin vaativa ja nyt täytyy ylittää kaikki siilojen rajat. EK esittää, että rokottamisprosessin läpiviemisen tueksi luodaan valtakunnallinen keskitetty johtamisen malli. Lisäksi työterveys on otettava kiinteäksi osaksi rokottamisprosessin suunnittelua jo tässä vaiheessa, vaikka työssäkäyvien rokottaminen ei olekaan ensimmäisessä aallossa.

Olemme viestineet tätä huolta maan hallituksen avainministereille ja johtaville virkamiehille. Rokottamisen onnistunut johtaminen on avainedellytys koronan voittamisessa ja talouden avaamisessa.