Saksalaisen kauppakamarin ulkomaanverkosto nyt suomalaisyritysten käytössä 90 maassa

16.02.2017

Team Finland -verkosto laajenee: suomalaisyritykset voivat käyttää nyt myös Saksan kauppakamarin tarjoamia kansainvälistymispalveluita.

Suomalaiset yritykset voivat ostaa kansainvälistymiseen liittyviä palveluita Saksan ulkomaankauppakamarin (AHK) toimistoilta eri puolilla maailmaa. Sen verkosto kattaa 90 maata, yli 130 toimipistettä ja 2000 asiantuntijaa.

AHK:n palvelut tulevat osaksi Team Finland -toimintaa täydentämään nykyistä tarjontaa. Se tarjoaa siis uuden vaihtoehdon muiden julkisten ja yksityisten toimijoiden kuten kaupallisten konsulttien ohelle. Yhtenä tavoitteena on myös tuoda suomalaisten yritysten osaamista ja tuotteita nykyistä paremmin mukaan saksalaisten yritysten toimitusketjuihin ja verkostoihin eri kohdemarkkinoilla.

Näin pääset käyttämään Saksan ulkomaankauppakamarin (AHK) palveluita

  • Päätät itse, minkälaisia palveluita ja verkostoja haluat hyödyntää. Tyypillisiä palveluita ovat markkina-analyysit, asiakashaku, laki-, talous- ja veroneuvonta sekä verkostotapahtumat.
  • Palveluiden käyttäminen ei edellytä kauppakamarijäsenyyttä.
  • Voit ostaa palveluita kaikkialla maailmassa samoilla ehdoilla kuin saksalaisyritykset.
  • Palveluiden hinnat vaihtelevat ja riippuvat kohdemaiden kustannustasosta. Esimerkiksi 6–8 päivän markkina-analyysipaketin hinta vaihtelee 4 500 ja 11 000 euron välillä. Päiväkohtaiset konsultointimaksut ovat 750–1 400 euroa.
  • Ota yhteyttä Helsingissä sijaitsevaan Saksalais-Suomalaiseen Kauppakamariin, joka kartoittaa sopivan AHK-kontaktin kohdemaassa. Toinen vaihtoehto on, että kontaktoit suoraan ulkomailla toimivaa AHK:n toimistoa.

Kyseessä on kahden maan kauppakamarien välinen sopimus, jonka suomalainen osapuoli on Keskuskauppakamari. Saksalaisena osapuolena on Saksan teollisuus- ja kauppakamareiden keskusjärjestö (DIHK) ja Helsingissä toimiva Saksalais-Suomalainen Kauppakamari (DFHK). Lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö on edesauttanut yhteistyön syntymistä. Ulkoministeriön ja Finpron ohella Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Yrittäjät ja Perheyritysten liitto osallistuvat yhteistyöhön.

AHK-kontaktihenkilö Suomessa:
Johtaja Glenn Gassen, Market Entry and Business Development 
puh +358 50 5727 608, sähköposti: glenn.gassen@dfhk.fi