Sami Ensio, Innofactor: Hallituksen hätäaputoimet on mitoitettavan kriisin vakavuuden mukaan!

20.03.2020

Suomi tarvitsee uskottavat ja tehokkaat lääkkeet akuutin kassakriisin taltuttamiseen ja elinkelpoisten yritysten pelastamiseksi. Koko Suomi puhuu elvytyksestä, joten julkisissa hankinnoissa ei ole varaa painaa jarrua, korostaa it-palveluyrityksen omistajayrittäjä Sami Ensio.

Suomen talous elää kohtalonhetkiä. On tärkeää, että hallitus tarttuu niin voimakkaisiin toimiin, että ne vastaavat kriisin mittakaavaa.

Hallitukselta odotan toimia, joilla varmistetaan pk-sektorin yritysten toimintakyky. On ehkäistävä kassavirtahäiriöistä ja maksuvaikeuksista johtuva negatiivinen kierre, jonka vaikutukset välittyisivät myös b2b-liiketoiminnassa laajasti mukaan lukien edustamani IT-palveluala.

Julkiset hankinnat nyt elintärkeitä yrityksille

Suomessa on onneksi niitäkin aloja, joilla arki rullaa toistaiseksi suhteellisen normaalisti. Meidän it-palveluyrityksessä ollaan 100-prosenttisessa etätyössä ja lähes kaikki nykyiset projektit ja palvelut ovat jatkuneet suunnitellusti. Toki arjen käytäntöjä viilataan esim. digikokousten ja muiden sujumiseksi. Usko tulevaisuuteen on kuitenkin isossa kuvassa edelleen vahva. Jatkamme rekrytointejamme ja tälläkin viikolla on aloittanut uusia työntekijöitä.

Seuraan oman yritykseni kautta aktiivisesti julkisia hankintoja. Olen saanut muutamia erittäin huolestuttavia signaaleja, että jotkin julkiset organisaatiot pohtisivat IT-hankkeidensa siirtämistä. Nyt olisi tärkeää, että valtio ja kunnat jatkaisivat horjumattomasti omien alihankintojensa ja investointiensa läpivientiä. Jos julkisen sektorin asiakas menee kriisimoodiin ja laittaa hankintoja jäihin tai viivästyttää jo sovittujen hankkeiden aloittamista, niin siitä on laajat vaikutukset yksityisen sektorin firmoihin ja työpaikkoihin.”

Jatketaan keskustelua myös Twitterissä #EKyritystenäänenä