Selvitys palveluyrityksistä: Digitalisoijat kasvavat, kasvajat digitalisoivat

12.04.2016

Digitalisaatio on palvelualoilla yhä ratkaisevampi menestyksen tekijä, ilmenee Palvelualojen työnantajat Palta ry:n tänään julkistamasta selvityksestä.

Palveluyritysten voimakkaimmista kasvajista peräti 96 prosenttia on digitalisaation hyödyntäjiä tai suunnannäyttäjiä. Näistä yrityksistä useat myös vievät palvelujaan ja suunnittelevat kansainvälisen liiketoiminnan laajentamista.

Selvityksen mukaan digitalisaation merkitys näkyy toisaalta myös käänteisesti: taantuvat palveluyritykset eivät panosta digitalisaatioon.

Paltan toimitusjohtaja Riitta Varpe muistuttaa, että digitalisointi mahdollistaa paremman tuottavuuden, uudet liiketoiminta-mallit ja kansainvälisen kasvun.

– Digitalisoinnin laiminlyönti taas pudottaa kehityksen kelkasta. Tähän tosiasiaan pitää kaikkien nyt herätä Suomessa.

Varpe uskoo, että nimenomaan digitalisoituvista palveluista löytyy se voimavara, josta maan hallituksenkin hakemat 110 000 työpaikkaa voivat syntyä.

– Todella paljon työtä on kuitenkin vielä tehtävä, sillä edistyksestä huolimatta yhä lähes 60 prosenttia palveluyrityksistä ei tukeudu strategiassaan digitalisaatioon.

Selvitykseen haastateltiin tänä keväänä 1 140 yritysjohtajaa palvelualoilta. Haastateltavat olivat pääosin yrityspalveluja tuottavien yritysten johtajia.

Lue lisää Digitaloudesta kasvua -tutkimuksesta Paltan nettisivuilta