TEM käynnistää kampanjan Sanssi-kortin käytöstä

07.06.2013

Työ- ja elinkeinoministeriö käynnistää tänään  7.6. Sanssi-kortin viestintä- ja markkinointikampanjan, joka on erityisesti suunnattu työnantajille. Sanssi-kortti annetaan TE-toimistossa tietyt ehdot täyttävälle nuorelle alle 30-vuotiaalle työttömälle. Kun nuori näyttää Sanssi-korttia, työnantaja tietää, että se voi saada palkkatukea nuoren työllistämiseen noin 700 euroa kuukaudessa jopa 10 kk:n ajan.

Sanssi-kortti on yksi hallituksen keinoista toimeenpanna nuorisotakuuta. Sanssi-kortti osoittaa työnantajalle, että kortin haltijan palkkakustannuksiin voidaan myöntää palkkatukea. Palkkatuen saamiseksi työnantajan on täytettävä palkkatuen myöntämisen ehdot. Työnantajan on hyvä toimittaa palkkatukihakemus TE-toimistoon hyvissä ajoin ennen työn alkamista.

Sanssi-kortilla voi palkata alle 30-vuotiaan nuoren työnhakijan määräaikaiseen tai toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työntekijä voi olla kokoaikainen, osa-aikainen tai oppisopimuskoulutettava.

Työantaja voi olla esimerkiksi yritys, yhdistys, kunta tai säätiö. Valtion työpaikkoihin ei voi käyttää Sanssi-korttia.

Palkkatuetussa työssä työnantajan pitää maksaa nuorelle työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Lisätietoja Sanssi-kortista saa verkosta mm. www.te-palvelut.fi/sanssi  tai erityisesti työnantajille suunnatuilla kampanjasivuilla ( www.sanssi-kortti.fi tai www.sanssi-kortet.fi ).