Tulevaisuus on nuorissa – asenne ratkaisee

20.04.2015

Yritysten asenne nuoriin ja nuorten asenne työhön nousivat teemoiksi vilkkaassa keskustelussa, jota käytiin Palkkaa nuori – pelastetaan Suomi -aluekiertueella 17. huhtikuuta Lappeenrannassa.

EK:n hallituksen jäsenistä paikalla oli YIT Oyj:n varatoimitusjohtaja Tero Kiviniemi. Hänen mukaansa ihmiset ovat tulevaisuuden trendi ja tärkein rekrytointikanava on panostaminen nuoriin.

– Menestyvän yrityksen taustalla ovat osaavat ihmiset ja kannustava yrityskulttuuri. Rakennusalalla rekrytoinnin aikajänne on seitsemän vuotta. Henkilöstösuunnittelu ja henkilöstön kehittäminen ovat yritysten menestykselle kriittisiä kysymyksiä, Kiviniemi muistutti.

Hän korosti myös oppilaitosten kanssa tehtävän yhteistyön merkitystä osaavan henkilöstön saatavuuden varmistamiseksi.

– Alan opiskelijoista kasvaa alan tulevaisuuden tekijöitä ja johtajia, sanoi Kiviniemi, joka oma työura alkoi rakennustyömaalta 17-vuotiaana.

Tee jokainen työ hyvin!

Palvelujohtaja Veli-Pekka Kortelainen ISS Palvelut Oy:sta kannusti nuoria hoitamaan jokaisen työn hyvin. Se antaa hyvän kuvan työnantajalle ja sitä kautta on mahdollista päästä uusiin, vaativampiin työtehtäviin.

– Parasta työnantajakuvaa viestivät nuoret ammattilaiset, jotka esittelevät omaa polkuaan työelämään oman alansa ammattilaiseksi, Kortelainen korosti.

ISS Palvelut on mukana valtakunnallisissa kampanjoissa Palkkaa nuori – pelastetaan Suomi! ja Vastuullinen kesäduuni. Niillä edistetään nuorten pääsyä työelämään ja varmistetaan myönteisiä kokemuksia kesätöistä.

Myönteistä palautetta EK:n 3+6 oppisopimusmallista

ISS Palvelut Oy:n kokemusten perusteella Veli-Pekka Kortelainen antoi hyvää palautetta EK:n esittämästä 3+6 oppisopimusmallista. Malli luo turvaa sekä nuorelle että työnantajalle.

– On hyvä asia, ettei työnantajan tai nuoren tarvitse sitoutua heti koko tutkinnon suorittamiseen, vaan ensisijainen tavoite on tutkinnon osan suorittaminen.

– Työelämä tarvitsee joustavia ratkaisuja ja vahvaa tukea nuorten työllistämisen helpottamiseksi – EK:n malli vastaa hyvin näihin tarpeisiin, Kortelainen sanoi.