Uusi rahoituskartta kokoaa pk-yritysten julkiset rahoituslähteet   

04.06.2024

EK:n laatima rahoituskartta auttaa pk-yrityksiä hahmottamaan julkisen rahoituksen lähteet ja eri instrumentit yhdellä silmäyksellä.

Julkisessa rahoituksessa tapahtuu nyt paljon. Julkista tutkimus- ja kehitysrahoitusta ollaan kasvattamassa. Samaan aikaan Finnvera- ja Finnfund-lainsäädäntöä sekä Team Finland toimintaa uudistetaan, Tesi-konsernia ollaan luomassa ja nykyiset Ely-keskukset korvaavien uusien Elinvoimakeskusten on määrä aloittaa toimintansa vuoden 2026 alusta.

Lisäksi pk-yritysten kasvun tueksi ollaan miettimässä lisäeväitä mm. TEM:ssä valmistelevan kasvuyrittäjyysohjelman kautta.

Pk-yritykset ovat toivoneet julkisten rahoituslähteiden kokonaiskuvaa, joka auttaisi hahmottamaan eri rahoittajat ja rahoitusmuodot yrityksen eri kehitysvaiheissa. Nyt tällainen rahoituskartta on laadittu yritysten käyttöön.

Kyseessä on suuntaa antava pelkistys julkisten toimijoiden tarjoamista rahoitusinstrumenteista. Rahoituskartta sisältää linkit, joista pääset siirtymään rahoittajan sivuille lukemaan tarkempaa tietoa kustakin rahoitusmuodosta.

Hyödynnä rahoituskartta

Lue myös hankkeen taustoja Alex Tuomisen blogista.