Vastuullisimmat kesätyönantajat palkittiin

22.08.2014

Vastuullinen kesäduuni -kampanja on palkinnut jälleen Suomen vastuullisimmat kesätyönantajat. Vastuullisin kesäduuni 2014 -kilpailuun osallistui 68 työnantajaa ja vastauksia heidän toiminnastaan saatiin yli 2 600 kesätyöntekijältä.

Kilpailuraati palkitsi työnantajia kolmessa kategoriassa: pienet alle 50 työntekijää, keskisuuret 50–250 työntekijää ja suuret yli 250 työntekijää. Suurten kategoriassa voiton ansaitsi Reaktor, keskisuurten sarjan voitti Helen Sähköverkko ja pienten sarjan tamperelainen jäätelökioskiyritys Dream & Dream. Kilpailun voittajat saavat käyttöönsä Vastuullisin kesäduuni -tittelin ja -logon.

Työnantajia koskevat tiedot kerättiin suoraan organisaatiossa työskenteleviltä nuorilta. Kysymyksissä tiedusteltiin kampanjan edistämien hyvän kesätyön periaatteiden toteutumista sekä nuorten yleistä tyytyväisyyttä kesätyöpaikkaansa kohtaan.

Kilpailun kaikki osallistujayritykset saavat palautteen omasta menestyksestään.

Suomen lasten ja nuorten säätiön (SLNS) kampanja muistuttaa, että kesätyöpaikka on nuorelle arvokas tilaisuus kehittää työelämävalmiuksiaan. Samalla kesätyö on tärkeä ensikohtaaminen työnantajan ja tulevan työntekijän välillä.

Kesätyön kehittämispalkinto Tikkurilalle

Vastuullinen kesäduuni -kampanja palkitsi myös kesätyötä ansiokkaasti kehittäneen työnantajan. Yhteistyökumppanina kilpailusarjassa toimiva ManpowerGroup valitsi voittajaksi Tikkurilan. Yritys on panostanut erityisesti kesätyöntekijöiden perehdytykseen, huolehtii heidän osaamisestaan ja kannustaa viestinnän avoimuuteen.

Linnanmäki palkittiin vammaisten ja osatyökykyisten kesätyönantajana

Vastuullinen kesäduuni -kampanja yhdessä Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlasin kanssa on haastanut työnantajia tarjoamaan kesätyötä myös vammaisille ja osatyökykyisille nuorille.

Vamlasin raati palktitsi Linnanmäkeä ylläpitävän Lasten Päivän Säätiön, koska se on ollut aloitteellinen ja aktiivinen sekä osoittanut tahtoa räätälöityjen kesätyöratkaisujen etsimiseen.

Linnanmäen kesätyöntekijät ovat olleet yhdenvertaisia työntekijöitä, nuoria nuorten joukossa. Tällainen edelläkävijyys osoittaa raadin mielestä työnantajan rohkeutta ja antaa esimerkkiä kaikkinaisen monimuotoisuuden arvostamisesta.

Lisätietoja:

Vastuullinen kesäduuni -kampanja: www.kesaduuni.org