Yli 4 000 työpaikkaa avoinna nuorille Rekrytorilla 10.2.

26.01.2016

Tampereella pidettävä Rekrytori–Koulutori on noussut yhdeksi maan merkittävistä kohtaamispaikoista, joissa työnantajat ja nuoret työnhakijat löytävät toisensa. EK on pääyhteistyökumppani ja osallistuu tapahtumaan Nuorille töitä -kampanjan muodossa.

Nuoret_123RF_15623084_mRekrytori–Koulutori
10.2.2016 klo 9-16
Tampereen messukeskus, E-halli
www.rektytori.fi

Ennakkoarvion mukaan Tampereen Rekrytori–Koulutorilla on tarjolla ennätykselliset 4 000 työpaikkaa. Näytteilleasettajia eli yrityksiä, yhteisöjä ja oppilaitoksia on mukana jo yli 110. Messupaikan voi vahvistaa vielä 29. tammikuuta saakka verkkolomakkeella osoitteessa www.rekrytori.fi. Kävijöillä on messuille on vapaa pääsy, joten järjestäjät odottavat myös yleisöennätysten rikkoutuvan.

Rekrytori-tapahtumassa nähdään EK:n tämänvuotisen Nuorille töitä -kampanjan lähtölaukaus. Kampanjan tavoitteena on välittää nuorille työelämätaitoja, opastaa työnhaussa sekä kannustaa pohtimaan omia työ- ja opiskeluvalintoja. EK pyörittää Rekrytorilla popup-kahvilaa, jossa esitellään sähköistä rekrytointipalvelua (www.nuorilletoita.fi). Täysremontin kokeneessa rekrytointipalvelussa tuodaan yhteen nuoret työnhakijat sekä heille työtä tarjoavat yritykset.

Työnantajat laajasti mukana

Pirkanmaan ruokakauppojen kausityöpaikoista jälleen yli puolet on tarjolla Tampereen messukeskuksessa samana päivänä, saman katon alla. Mukana on myös teollisuusyrityksiä, jotka hakevat esimerkiksi asentajia yksiköihin muualle maahan.

Muun muassa Helsingin ja Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirit hakevat hoitajia Tampereelta. Työnantajakyselyn perusteella esimerkiksi HUS palkkaa seuraavan vuoden aikana noin 1 600 ihmistä. Isoista yksityisistä palveluntarjoajista mukana ovat esimerkiksi Mainio Vire, Validia Asuminen ja Med Group.

Olli Rehn ja Jyri Häkämies nuorten työllisyyden asialla

Rekrytorin avaavat elinkeinoministeri Olli Rehn ja tapahtuman suojelija, pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Tämän vuoden teemoina ovat yrittäjyys sekä jatkajien löytäminen sukupolvenvaihdosvaiheen yrityksiin. Niitä nostetaan esille Tampereen kauppakamarin paneelikeskustelussa, jossa on mukana mm. EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.