Yrittäjä Petri Lempiäinen, RP Group: ”Pitkäjänteiset Mittelstandit ovat osa Suomen resilienssiä”

09.01.2023

Esitämme Suomen tulevalle hallitukselle uutta painopistettä elinkeinopolitiikkaan: kohdennetaan kasvun kannusteet 50–1000 henkeä työllistävien Mittelstand-yritysten vahvistamiseen ja määrän kasvattamiseen. Näin Suomi voi saavuttaa 45 000 uutta työpaikkaa ja 3 000 uutta vientiyritystä vuoteen 2027 mennessä. Isoin kansantaloudellinen hyöty saadaan, kun panostetaan kotimaisessa omistuksessa oleviin yrittäjävetoisiin Mittelstandeihin.

RP Groupin yrittäjä Petri Lempiäinen tietää, kuinka kasvua tehdään. Tässä hänen poimintojaan EK:n Mittelstand-ohjelmasta.

Petri Lempiäinen, miksi Mittelstandeihin kannattaa panostaa?

”Hallitusten värit muuttuvat ja suhdanteet vaihtuvat, mutta kotimaiset Mittelstandit pitävät pintansa. Pelaamme pitkää peliä ja haluamme olla menestyvä työnantaja vuosikymmentenkin päästä. Vakaalla pohjalla olevat Mittelstandit ovat siis osa Suomen kriisinkestävyyttä!”

Mikä on viestisi Suomen päättäjille?

”Mittelstandit ovat sanansa mittaisia sopimuskumppaneita. Meille on tärkeää vaalia luottamusta henkilöstön suuntaan. Tämä luo ihanteelliset edellytykset paikalliselle sopimiselle. Palvelualalla kysyntä aaltoilee kuin meri tuossa HaminaKotkan satamassa – siihen reagoimiseksi tarvitsemme paikallista sopimista.”

Minkä vinkin haluat antaa kasvua hakeville yrittäjille?

”Olemme 35 vuoden ajan systemaattisesti panostaneet teknologiaan. Se on pitänyt meidät kilpailukykyisinä ja auttaa saavuttamaan ilmastotavoitteetkin. Kehityksen edellytys on myös kaiken toiminnan mittaaminen, puhutaan sitten tonneista, työtunneista tai päästöistä.”

RP Group
  • Logistiikkapalveluita satamissa ja teollisuusalueilla
  • Pääkonttori Kotkassa
  • Omaa henkilöstöä 130