Yrittäjä – ryhdy nuorten yrityskummiksi

05.10.2018

Haluatko kutsua nuoria yritysvierailulle? Tai kertoa yrittäjyydestä koulussa? Tai ehkä tarjota TET-harjoittelupaikkoja? YES-kummina sinulla on erinomainen sauma vaikuttaa konkreettisesti nuorten yrittäjyysasenteisiin.

YES-verkosto on Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatuksen toimija, joka kehittää ja toteuttaa yhteistyötä yrittäjien, nuorten ja koulujen välilä. Verkostoon kuuluvat EK:n ohella MTK, Nuori Yrittäjyys ry, Perheyritysten liitto, Suomen 4H-liitto, Suomen Yrittäjät ja Taloudellinen tiedotustoimisto.

Nyt YES hakee nyt uusia yrittäjiä mukaan kummeiksi, jotka auttaisivat nuoria tutustumaan työelämään, yrittäjyyteen ja yrittäjähenkiseen asenteeseen.

Yrityskummi päättää itse yhteistyön muodot. Tässä esimerkkejä:

  • kutsu koululaisia tai muita nuorisryhmiä yritysvierailuille
  • tarjoudu pitämään puheenvuoro koulun tapahtumassa
  • ryhdy neuvonantajaksi nuorten starttaamiin yrityksiin
  • osallistu koulun yrittäjyyskasvatusprojektiin
  • tarjoa nuorelle TET-tutustumista
  • muu tapa tutustuttaa nuoria työelämään tai yrittäjyyteen.

EK:n asiantuntija Outi Ervasti kannustaa yrittäjiä mukaan:

– YES-toiminta tarjoaa konkreettisen mahdollisuuden vaikuttaa nuorten asenteisiin, työelämässä pärjäämiseen ja uravalintoihin. Yhteistyö avaa myös tärkeitä kanavia puhua kouluille ja opettajille yrittäjyyskasvatuksen puolesta.

Kaikki osapuolet hyötyvät yhteistyöstä, Ervasti uskoo:

– Nuoret tuovat mukanaan tarttuvaa energiaa ja virkistäviä näkökulmia. Niistä voi herätä hyödyllisiä huomioita yrityksen omaankin arkeen.

Jokainen YES-kummi päättää itse omasta ajankäytöstään. Voit jo rekisteröitymisvaiheessa ilmoittaa, minkälaiseen kummitoimintaan tahdot tarjota aikaasi.

YES-kummitoiminnasta ei makseta palkkioita, mutta yritys hyötyy siitä myönteisen näkyvyyden ja yritysvastuumielikuvan muodossa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset https://yeskummit.fi/ryhdy-kummiksi/

Lisätietoja saat myös YES-verkoston yhteyshenkilöiltä.