Yrittäjän päivänä muistettava myös tulevia yrittäjiä

05.09.2016

Suomen yli 260 000 yrittäjää ansaitsevat juhlapäivänsä 5.9. Elinkeinoelämän järjestöt, verkostot, kouluttajat ja tietysti itse yrittäjät ovat tänään koolla kymmenissä alueellisissa tapahtumissa. Yrittäjän päivän pääjuhlaa vietetään järjestön perustamispaikalla Finlandia-talolla. Juhlapuheen pitää tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Päivän tavoitteena on korostaa yrittäjyyden merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa sekä sytyttää nuoriin yrittäjyyden kipinä. Kipinää tarvitaan, sillä nälkäisille yrittäjänaluille on tarjolla paljon uusia mahdollisuuksia. Keväällä tehdyn tutkimuksen perusteella lukiolaiset ja peruskoululaiset ovat entistä kiinnostuneempia yrittäjyydestä ja näkevät sen yhtenä uravaihtoehtona.

– Tutkimuksen mukaan peräti joka kolmas nuori voi kuvitella itsensä tulevaisuudessa yrittäjäksi, esimerkiksi startup-yrittäjäksi. Tämä on hyvä signaali ja tätä intoa on syytä vaalia sekä kannustaa nuoria yrittäjyyteen, sanoo EK:n PK-johtaja Jouni Hakala.

Yrittäjän päivä on kasvanut monipuoliseksi valtakunnalliseksi teemapäiväksi, jota vietetään ympäri maan lukuisissa paikallisten yrittäjien, järjestöjen ja oppilaitosten yhteistilaisuuksissa. Tapahtumien kirjo on laaja aamubrunsseista yrittäjäiltamiin sekä nuorten yrittäjyysleireistä yritysvierailuihin. Nuorille yrittäjyyttä esitellään varteenotettavana uravaihtoehtona.

Yrittäjän päivän taustalla toimii Yrittäjän Päivä -säätiö, jossa ovat edustettuina kaikki elinkeinoelämän järjestöt. Säätiön puheenjohtajana toimii yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki.