Yritysten ja kansalaisjärjestöjen pikadeittailu toi uusia avauksia

29.03.2012

EK:n ja Kepa ry:n 27.3. järjestämä tutustumistilaisuus osoittautui tehokkaaksi tavaksi löytää uusia kumppaneita. Paikalla oli 16 järjestöedustajaa ja sama määrä yrityksiä. Yhteistä oli globaalien kysymysten asiantuntemus.

Pikadeittailu-toimintamallin avulla osallistujat tutustuivat lyhyessä ajassa useaan mahdolliseen kumppaniin. Valtaosa osallistujista etsi pitkäaikaisia yhteistyökumppanuuksia.

EK haluaa olla mukana auttamassa jäsenyrityksiä löytämään uusia kumppaneita, toteaa yritysvastuuasiantuntija Anna-Kaisa Auvinen.
– Yritysten ja kansalaisjärjestöjen yhteistyöhön on niin paljon kiinnostusta, että päätimme kokeilla uusia keinoja kumppanien löytämiseen.

Yksi yrityspuolen osallistujista oli Sami Juola Earth House Oy:stä. Hän piti tilaisuutta ainutlaatuisena.
– Tämä oli tärkeä avaus, jonka kautta kansalaisjärjestöt pääsevät esittäytymään yrityksille ja yritykset järjestöille.Myös Metso Oyj:n sidosryhmäsuhteista vastaava johtaja Jukka Seppälä oli tyytyväinen:

– Hyvä toimiva idea, miellyttävä tilaisuus jossa oli hyvä ja rakentava ilmapiiri. Järjestöt olivat perehtyneet asioihin ja kiinnostuneita yritysten toiminnasta. Tilaisuudesta tuli uusia ideoita joita nyt voi jatkotyöstää.

Seppälä toivoo tilaisuudelle jatkoa.
– Säännöllisin väliajoin olisi hyvä tavata järjestöjä sillä uusia toimijoita tulee jatkuvasti ja vuorovaikutusta sekä keskustelua kannattaa ylläpitää.

Yritysten ja järjestöjen yhteistyö voi olla osa yritysten vastuullisuustyötä, mutta yhtälailla kumppanuudet voivat olla yrityksen liiketoimintaan selkeästi liittyvää vaikkapa osaamisen vaihtoa.

Tilaisuuteen osallistuneet järjestöt toimivat laajalti globaalien teemojen, kuten kehitysyhteistyön ja -kasvatuksen tai kehityspoliittisen vaikuttamistyön parissa. Mukana olleet yritykset puolestaan harjoittavat liiketoimintaa tai investoivat kehitysmaihin. Mukana oli niin suuria kuin pieniäkin yrityksiä.

Lisätietoja:
Yritysvastuuasiantuntija Anna-Kaisa Auvinen
etunimi.sukunimi@ek.fi